Atv: Lázár egy építésügyi központú, Navracsics egy uniós-területfejlesztési minisztériumot vezethet

2022. május 11. 18:20
A portál szerint marad a posztján Rogán Antal, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Varga Judit, Varga Mihály és Nagy István is, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz.

Az Atv kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja, az ötödik Orbán-kormányban Lázár János egy építésügyi központú minisztériumot vezethet, Navracsics Tibor egy uniós/területfejlesztésit, Nagy Márton gazdaságfejlesztési súlypontút. Szalai-Bobrovniczky Kristóf lehet az új honvédelmi miniszter, Csák János pedig egy humán innovációs tárcát irányíthat majd. 

A portál szerint marad a posztján Rogán Antal, Gulyás Gergely, Szijjártó Péter, Pintér Sándor, Varga Mihály, Varga Judit és Nagy István, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes lesz. A két volt tárca nélküli miniszter Süli János, aki Paksért és Mager Andrea, aki a nemzeti vagyonért felelt, már nem lesz tagja az új kormánynak. Az előbbi portfóliója valószínűleg a Szijjártó Péter által vezetett Külgazdasági- és Külügyminisztériumhoz kerül, míg az utóbbi és az energetika a Palkovics László vezette Ipari minisztériumhoz. 

Fotó: Facebook, Orbán Viktor hivatalos oldala

Összesen 89 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Forgács Istvánt államtitkári pozícióba! Egyébként jó lenne, ha Orbán felmérné a tervezett jelöltekkel kapcsolatos ágazati véleményeket, állásfoglalásokat is. El kellene kerülni dilettánsok - lásd pl. anno Balog Zoltán -kinevezését. A jelöltekről elsődlegesen az adott szakterületek domináns értékelése, elsődlegesen szakmai minősítése, alkalmassága alapján döntsenek. A Fidesz most már megengedheti magának, hogy kizárólag az egyes szakterületek - akár ideológiai hovatartozásától független - legjobbjait vegye számba. Létfontosságú lesz a konszenzus keresés-teremtés minden területen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés