Magyar sziget vagy éljen a háború?!

2022. május 10. 11:48

Kötter Tamás
Facebook
Belegondolt már valaki azok közül, akik a szankciókat erőltetik a következményekbe?!

„Magyar sziget vagy éljen a háború?!

»A magyar miniszterelnök rövidtávú belpolitikai érdekekre építette külpolitikáját.«

Nos, talán éppen azért választ egy emberi közösség vezetőket maga fölé, hogy az adott közösség érdekeit szolgálja. Rövid, közép és hosszútávra is olyan döntéseket hozzon, ami az adott ország lakosainak biztonságát, jólétet biztosítja.

Egy polgári demokráciában minden belpolitika.!

Az aktuálisan Ukrajna területén megvívott USA-Oroszország proxy-háborút és az ugyanezen hadviselő felek közt folyó egész világra kiterjedő térben és időben korlátlanul zajló hibrid háborút, mely a gazdaság mellett a társadalmak idegrendszerét vette célba, ugyanúgy belpolitikai okokból támogatják bizonyos kormányok, mint amiért magyar kormány ellenzi.

Az egyik oldalon

egy utópia fogságában vergődő nyugati átlagpolgár vágya a morális tisztaságra (jók-rosszakat osztott világ); a hagyományos (érthető történelmi okokból) oroszellenes lengyel társadalom, ahol “láthatatlan” alkotmányba foglalt a ruszofóbia; a közép-kelet-európai liberális elitek gondolatnélkülisége;

a másik oldalon egy 12 éve építkező, sikeres ország, amely kimászott a gazdasági válságból, emelkedő pályára állt, amit a COVID sem tudott megtörni. Most azt kérik, hogy a történelmi okokból orosz olajnak és gáznak kitett gazdaságunk és lakosság egyik napról a másikra váltsa le azokat és ezzel menjünk vissza a Gyurcsány-Bajnai korszakba.

És mindezt miért?!

  • Egy háborúért amihez semmi közünk?
  • Egy gyermeteg, minden polgári józanságot nélkülöző gondolkodásért?!
  • A brüsszeli elit vagy az USA kedvéért?!

Belegondolt már valaki azok közül, akik a szankciókat erőltetik a következményekbe?!”

 

Nyitóképen: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (b) munkavacsora keretében tárgyal a Karmelita kolostorban 2022. május 9-én. A kormányfő mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j2) és Bóka János, a miniszterelnök európai uniós kérdésekért felelős államtitkára (j3). Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés