Niedermüller: Az „erőltetett magyarkodás” mindig együtt jár azzal, hogy azt nézzük, „ki a magyar és ki a zsidó”

2022. május 9. 9:36
A Gyurcsány-párt politikusa szerint „vidéken egy sor olyan szociokulturális miliő létezik, amiben az antiszemitizmusnak lényegi tradíciói vannak”.

A hetedik kerületi polgármester a Hírklikk Mélyvíz című műsorának vendége volt, ahol arról az antiszemita tettről beszélt, ami a Dohány utcai zsinagógát érte. Véleménye szerint félő, hogy a választási eredmények ismeretében – értve ezalatt, hogy a Mi Hazánk a parlamentbe jutott – az általánosan érzékelhető probléma kezelése még távolabbra csúszik, a folyamatos „nemzeti magyarkodás” pedig csak mélyíti a konfliktust.

A DK politikusa elmondta azt is: bár vidéken sokféle gondolkodású ember él, 

az egészen biztos, hogy vidéken egy sor olyan szociokulturális miliő létezik, amiben az antiszemitizmusnak lényegi tradíciói vannak”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy ezek a tradíciók szerinte a II. világháború előtti időkig nyúlnak vissza. Niedermüller szerint az „állandó, erőltetett magyarkodás” végül mindig oda vezet, hogy azt nézzük, „ki a magyar és ki a zsidó”.

Niedermüller Péter fenti kijelentéseit az alábbi videórészletben nézheti/hallgathatja vissza:

***

Felvétel van arról, ahogy Z. Kárpát Dániel kart lendít, majd nevet

Egy izraeli cikk szerint a baloldali összefogás listájának kilencedik helyén szereplő Z. Kárpát Dániel antiszemita nézeteket vall. Bővebben...

Nyitókép: Hírklikk 

Összesen 133 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, ez hülye.
Nyilván azt nem tudja elképzelni, hogy vannak olyan zsidók, akik mindig azt nézik, hogy ki a magyar és ki a zsidó (pedig a média tele volt ilyen cikkekkel - a kutyát nem érdekelte volna, hogy ki a zsidó, ha nem azzal kezdte volna a cikkét az adott író). Az is érthető, hogy aki utálja a magyarokat, annak a magyar identitás minden megnyilvánulása erőltetett és idegesítő. De ehhez mi köze a magyaroknak, nem inkább ezekre az emberekre kellene rászólni, hogy hagyják abba a rasszista megnyilvánulásaikat?
Másrészt, ajánlok egy próbát Niedermüllernek, felveszek egy ortodox zsidó ruhát kucsmástul, műpajeszostul, és abban korzózok a szerinte mélyen antiszemita magyar vidéken, ha ő is megteszi ugyanezt bármelyik nyugat-európai arab negyedben a mecset környékén. Utána lehet találkozni és megbeszélni, hogy vajon hol nagyobb az antiszemitizmus.

Ilyenkor az ember elgondolkodik rajta, hogy talán a 20-as évek népi-urbánus ellentéteit sem vidéken gerjesztették.

Andrea Peto szépen halad a magyar nyelvtől való megszabadulás útján...

„Senki sem hiszi, hogy egy japán vagy indiai gyerek angol, csak azért mert Angliában született. Ugyanez vonatkozik a zsidókra is.”
(Jewish World, London, 1915. szeptember 22.)

A saját bőr kérdése:
„Úgy éreztük, hogy a magyar zsidóság nem érzett szolidaritást a Szlovákiából és Lengyelországból menekülők iránt. A zsidó vezetés azzal érvelt, hogy ők a saját nyájukért aggódnak inkább. Mi, fiatal cionisták, viszont azt tartottuk, hogy ők inkább a saját bőrükért aggódnak.”
Forrás: Rafi Benshalom: We Struggled for Life, the Hungarian Zionist Youth Resistance During the Nazi Era (Az életünkért harcoltunk, a magyar cionista ifjúsági ellenállás a náci érában), Gefen, 2001, 125.old.

Alexander Mach, Tiso belügy minisztere nem erőlködött azzal, hogy ki a magyar, ki a zsidó. Bírósági tárgyalásán azzal védekezett, hogy a Lengyel Főkormányzóságba szállított zsidókat magyaroknak tekintette. Saját otthonában ágyban párnák közt halhatott meg.

Az ironikus az, hogy az Izraelben élő zsidók nagy részét már zavarja az állandó holokausztozás, antiszemitázás - ők győztesnek szeretik érezni magukat, akik győztek a többszörös létszámfölényben lévő arabokkal szemben is, nem pedig birkáknak, akiket fel lehet hajtani a vágóhídra.

Teljesen normális dolog, h. az emberek tudják és számontartják, h. ki micsoda, kicsoda. Az ember ezt saját maga is megteszi saját magának, az eredmény az identitás tudat. Elég fontos, h. legyen.

Ez a Niedermüller egy szégyene a magyar tájékoztatásnak, mert épp az a baj, h. nem tudják szélesebb körben, h. kicsoda, micsoda, ezért is voltak képesek a bepalizottak megválasztani.

Valakinek mindig érdekében áll az antiszemitizmus szítása, Péter, most éppen Te lettél ennek alantas eszköze. Aljas módon kirúgtad a Heti TV-t, Európa egyetlen, magas színvonalú zsidó televízióját. A 100 Tagú Cigányzenekarról már nem is kell beszélni. Egy mocskos náci vagy.

Breuer Péter tiszteletre méltó módon építi, védi, őrzi a zsidó kultúrát, identitást, nyitottan minden más vallás, értékrend iránt, tanulhatnál Tőle. A magyar zsidóság ma biztonságban érzi magát - B.P. február 14 - , a fenyegetést Ti jelentitek számunkra. A többségi társadalom is építse a saját értékrendjét, megmaradásuk zálogát. Nektek, pártjaitoknak semmi köze a magyarság, a zsidóság történetéhez, értékrendjéhez. A politikai szemétkosárban a helyetek...ezt megkaptátok április 3-án.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés