Jakab Péter padlót fogott – csak Gyurcsány népszerűtlenebb a Jobbik vezetőjénél

2022. május 07. 09:03

Mélyponton a tisztújítás előtt álló Jobbik elnökének népszerűsége. A szombati eseményt egy szexuális zaklatási ügy is beárnyékolja.

2022. május 07. 09:03
null

Jakabnál csak Gyurcsány népszerűtlenebb – ezzel a címmel közölte legújabb kutatását a Nézőpont Intézet a Magyar Nemzet írása alapján. A lapnak eljuttatott elemzésükben rámutatnak: Jakab Péter, a tisztújítás előtt álló Jobbik elnökének népszerűsége az egyik legalacsonyabb a baloldalon. 

A szombati pártrendezvényt a szexuális zaklatási botrány is beárnyékolja

A második pártelnöki évét töltő politikust az aktív szavazók mindössze kevesebb mint egynegyede (23 százalék) szeretné fontos pozícióban látni, aminél kisebb arányban csak Gyurcsány Ferenc támogatói vannak. Mindegyik vizsgált ellenzéki vezetőt elutasítja az aktív szavazók többsége – olvasható a Nézőpont Intézet összegzésében. 

Hozzáteszik,

továbbra is Gyurcsány Ferenc a legnépszerűtlenebb politikus

,a választók mindössze tíz százaléka bízná meg őt felelős pozícióval, ugyanakkor több mint nyolcszor annyian nem tartanák ezt kívánatosnak (85 százalék). Őt a legkisebb támogatottsággal rendelkezők rangsorában Jakab Péter követi 23 százalékkal. Jakabot az aktív szavazók 62 százaléka nem szeretne fontos pozícióban látni. Figyelemre érdemes, hogy a választást megelőző, márciusi hónapban még négy százalékponttal magasabb volt a népszerűsége, ráadásul elutasítottsága is hét százalékponttal nőtt azóta – olvasható  a Nézőpont elemzésében. 

Karácsony a legnépszerűbb

Mindazonáltal nem csak Jakab Péter népszerűtlen: a Jobbik támogatottsága is alaposan megkopott a négy évvel ezelőtti választás óta. Míg 2018-ban a pártot a választók húsz százaléka támogatta, addig a Nézőpont Intézet kutatása szerint a Jobbik jelenleg három százalékot szerezne egy „most vasárnapi” országgyűlési választáson. 

A baloldal más vezetői politikusainak népszerűségét is vizsgálták, s mint írták; Márki-Zay Péter és Donáth Anna támogatottsága megegyezik, a két politikust egyaránt a szavazók 24 százaléka támogatná, azonban elutasítottságukban és ismertségükben jelentős a különbség. A hódmezővásárhelyi polgármestert hetven százalék, míg a Momentum elnökét a kérdezettek 42 százaléka nem bízná meg felelős politikai pozícióval.

Donáth Anna ismertsége azonban jóval alacsonyabb, mint a többi ellenzéki vezetőé.

A vizsgált baloldali vezetők körében a Párbeszéd éléről távozó Karácsony Gergely a legnépszerűbb (32 százalék), ugyanakkor a személyét elutasítók közel kétszer akkora arányban (60 százalék) vannak, mint támogatói.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lena31
2022. május 08. 16:30
Meg kell nézni, még a szeme sem áll jól. Ez a pofa egy pszichopata. Aki látta már egyszer beszédet tartani, vagy amit leművelt az m1-ben, nem tisztelve a riportert a legkisebb mértékben sem, az tudja, hogy nem normális. Én sokáig gondolkoztam, hogy milyen állathoz hasonlít a leginkább, pedig ez nem szokásom, nem szoktam állatokhoz hasonlítani az embereket. De ő nem ember, és nála kell..! A drogos patkány és az őrült csimpánz között ingadozva rájöttem, hogy mindkettő egyszerre.
Rocktoberi
2022. május 07. 13:12
Ki zaklatott és kit? Jakab kitalálta, hogy a mamuszos megerőszakolta?
Erdőmester
2022. május 07. 12:12
Jakab, Jakab! Nyakig ülsz a pöcegödörben és már a szádig ér a lé. Még egy pici és nyelheted. Remélem elhajtanak a tisztújításon.
A közösség tagjaként
2022. május 07. 11:58
Ez a seggfej jakab még mindig nem fogta fel hogy csak kihasználják, hogy példát statuáljanak vele és a "pártja" nevével és múltjával. Nem kevés időbe és pénzbe került de most mindenki láthassa tudhassa basszhassa hogy egy hungarista párt milyen is valójában -úgye? mert ez lesz az konklúzió 10-ből 9 választópolgár agyában. A zsidó propaganda gépezet jó munkát végzett , nyalhatnak egyet!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik