Lefagyasztott klímaígéret

2022. május 6. 14:08

Pilhál György
Magyar Nemzet
A BKV tervében már nem szerepel, hogy légkondit szereltetnének a 3-as metró kocsijaiba.

„A BKV idei, 26 milliárdos veszteséget tartalmazó üzleti tervében már nem is szerepel, hogy légkondit szereltetnének a 3-as metró kocsijaiba. Karácsony Gergely ígéretei csak a megválasztásáig szóltak.

A főpolgármester pechjére televíziós kollégák jó múltkor előbányászták azt a 2017-es riportot, amelyben Karácsony szöttyedt párttársai szaunához öltözve, hőmérőkkel és mindenféle vicces táblákkal (»Tarlós-szauna« stb.) bohóckodnak a szerelvények klimatizálását követelve a hármas metró egyik kocsijában.

A parádé végén Karigeri ájtatosan kijelentette: városvezetőként véget vet az áldatlan állapotnak. Egy évvel később csak a helyszín és a hőmérséklet egyezett, vigyorgást és tiltakozó táblákat már nem láttunk. Sőt az időközben főpolgármesterré lett Karácsony Gergelyt sem – egyik alvezére a sok közül, a kétségbeejtő Dorosz Dávid »klímavédelmi«helyettes celebrálta az egyik metróállomás ivókútátadó ünnepségét.

Arról hebegett, hogy a klímaberendezéseket momentán ideiglenes ivókutak fogják helyettesíteni. Főpolgármester úr pedig magyarázatképp ezt írta közösségi oldalán: »A kormányzati álhírgyárban nincs szünnap […] Az új városvezetésen kérik számon a klímaberendezések hiányát. Legyen világos: miat­tuk, kizárólag miattuk van döglesztő meleg a 3-as metrón.«

Hogy mit írt a kormánysajtó? Például azt, hogy a fejlesztésekhez szükséges pénz (kormányzati támogatás plusz Tarlós-örökség) a városháza kasszájában van, csupán azt másra kívánja használni a Karácsony-kompánia – alighanem a felduzzasztott főpolgármester-helyettesek és a népes »szak­értői csapat« díjazására. (Azóta már mindent eltapsoltak – P. Gy.) Ha klíma nem is, nyár idén is lesz.”

Nyitókép forrása: Karácsony Gergely Facebook-oldala 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végig olvastad?

Azért az évi 10 kánikulai napért, amikor használva van, nincs rá igazi szükség, zöld szempontból is kifogásolható, nem is hiányzik annyira. A gusztustalan az, hogy kampánytéma lett, és ha már az lett, semmit nem tettek a megvalósítása érdekében. Ez a választók sokszoros hülyére vevése.

Aztán ennek mi köze van ahhoz, hogy Tarlós sz.r orosz metrókat vett a korszerű nyugati helyett????

Tarlós 2010 óta főpolgármester, a metró felújítása 2017-ben kezdődött meg.
Szóval nem igaz, hogy ez Demszkáj miatt van.

De azt ugye tudod, hogy soha ennyi államtitkár, helyettes-államtitkár nem dolgozott a közigazgatásban???

"...míg 2010-ben 42 államtitkár és 54 helyettes államtitkár, most 78 államtitkár és 122 helyettes államtitkár dolgozik a kormányzatban..."
"...A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke szerint viszont semmi sem indokolja a vezetők számának növekedését. Boros Péterné szerint a a létszámemelkedéshez nem társult semmilyen feladatnövekedés..."
"...Ráadásul nemcsak többen vannak, a jelentős illetményemelések miatt sokkal többe kerülnek nekünk. Három éve még havi 160 milliót tett ki a miniszterek, államtitkárok és helyettes államtitkárok illetménye, most már több mint kétszer annyi, 350 millió forintos lehet a bértömegük..."

Seggfej:

"...Tarlós: Az anyagi és technikai feltételek adottak a 3-as metró klimatizálásához..."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés