A Jobbik szerint hazudik a Jobbik alelnöke

2022. május 6. 9:05
Hazugsággal vádolja a Jobbik egyik alelnökét, Szilágyi Györgyöt a csütörtökön kirobbant, nemierőszak-kísérlet kapcsán tett nyilatkozatai miatt.

Csütörtöki napon robbant a hír, miszerint egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen. A Jobbik nem sokkal a sajtóhírek után közleményt adott ki, amiben a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet:

A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – írják.

Szilágyi György aztán a Telexnek erősítette meg, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Azt is elmondta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – mondta.

Ezzel kapcsolatban a Jobbik nyilatkozatot küldött a Magyar Hangnak, amelyben azt írják: 

Szilágyi György nyilatkozata nem fedi a valóságot, a Jobbik december óta több elnökségi ülést is tartott, amelyen Szilágyi György is jelen volt”.

A lap megkereste az érintettet, aki azt mondta, valóban volt „egy vagy két” elnökségi ülés, de úgy emlékszik, már csak a kampány után. Arra a felvetésre, hogy miért gondolták azt hónapokig, hogy egy ilyen ügyet egy párt elnöksége és nem a nyomozóhatóság elé kell vinni, azt mondta, hogy ebben nem ő, hanem az élettársa döntött, aki meglehetősen zavart volt az eset miatt.

Egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen

A Bors szerint a Jobbik megpróbálta eltussolni az ügyet, a párt közleményében azt írja, a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága azonnal megkezdte az eset kivizsgálását. Bővebben...

Nyitókép: Facebook

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A képcíme: Mámor és Ámor Egyesület tagjai.

Az erőszakot nem tagadják. A többi részletkérdés.

Azt hiszed Jákob, hogy azzal, hogy minden mocskos lépésed után, amit lelepleznek azt mondod, hogy megteszed a szükséges jogi lépéseket megúszod a botrányt?
Hát ezt nem fogod megúszni, ha kitartanak is melletted a bűntársaid, erkölcsi hulla lettél december óta.
Remegjél Jakab! Látom remegsz is!

Az "Utánozzuk a Vörös Hadsereget" hagyományőrző klub tagjait láthatják a Parlament folyosóján.

Hát ez fájt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés