Egy jobbikos majdnem megerőszakolta a párt alelnökének élettársát egy tavalyi pártrendezvényen

2022. május 5. 12:39
A Bors szerint a Jobbik megpróbálta eltussolni az ügyet, a párt közleményében azt írja, a Jobbik etikai és fegyelmi bizottsága azonnal megkezdte az eset kivizsgálását.

Súlyos ügyről számolt be csütörtök reggel a Bors: arról írnak, hogy a Jobbik múlt év végi, vidéki eseményén, ahol kizárólag a párt vezető politikusai vettek részt, egy korábbi, meg nem nevezett polgármester megpróbálta megerőszakolni Szilágyi György Jobbik-alelnök élettársát, majd az eseményt a lap információi szerint a pártvezetés megpróbálta eltussolni.

A Jobbik és Jakab Péter személyesen is gyorsan reagált a sajtóhírekre: a pártelnök azt írta a Facebook-oldalán, a párt hétvégén esedékes tisztújítására időzítették a cikket, a lapok hazudnak, ő pedig megteszi a szükséges jogi lépéseket.

A Jobbik közleménye pedig a nemi erőszak kísérletének tényét nem tagadja, csak azt, hogy megpróbálták volna eltussolni az ügyet:

A cikkben állított hazugságokkal szemben a valóság az, hogy a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette.

A hazugságokkal szemben a szükséges jogi lépéseket ezúttal is megtesszük” – írják.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a rendőrséget, arról küldtünk kérdést, valóban nyomoznak-e nemi erőszak kísérlete miatt. Amint választ kaptunk, frissítjük cikkünket. 

FRISSÍTÉS: 

A Telex elérte telefonon Szilágyi Györgyöt, aki megerősítette a portálnak, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent. Azt is elmondta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. „Még csak elnökségi ülés sem volt december óta” – mondta. Miután a személyes közbenjárás ily módon kudarcba fulladt, a sértett úgy döntött, hogy párt etikai bizottságához fordul, ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig a mostani hét keddjén.

Szilágyi azt mondta, élettársa „nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat”, ám ez mostanáig nem történt meg.

FRISSÍTÉS #2:

Szilágyi György elárulta azt is: nem a rendőrségnek, hanem a Legfőbb Ügyészségnek tettek bejelentést kedden, mert „az eset elkövetése idején a tettes országgyűlési képviselőjelölt volt”. A portál kérdésére a Legfőbb Ügyészség közölte, hogy a kérdezett ügyben a feljelentés megérkezett hozzájuk, az abban írtak tanulmányozása jelenleg is folyamatban van. A feljelentést majd az annak elbírálására illetékes hatóságoknak küldik meg.

A Jobbik pedig azt közölte: 

„Az állítólagos eset, amiről beszélünk 2021 decemberében történt. A helyszínen tartózkodók semmilyen erőszakos cselekményt nem láttak, feléjük jelzés sem érkezett. Ha történt volna ilyen, azonnal hatósági eljárást kezdeményeztek volna. Most, közel fél évvel a történtek után – múlt hét hétfőn – az érintett hölgy etikai eljárást kezdeményezett az ügyben, amit a párt azonnal el is indított, erről pedig az érintettet tájékoztatta is a bizottság. Emellett Jakab Péter azt tanácsolta Szilágyi Györgynek, ha bármi ilyet tapasztaltak, akkor ne pusztán etikai bizottsághoz forduljanak, hanem a nyomozati szervekhez is, hisz érdemi megállapítást ők tudnak tenni az ügyben. Erre Jakab Péter ígéretet is kapott.”

Nyitóképen: Szilágyi György. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd

Összesen 152 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mámor és Ámor

"A bűncselekményről Jakab Péter csak azért szerzett később tudomást, mert éppen ekkor, az egyik hivatalos beadványban rögzítettek szerint „olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani”
https://www.borsonline.hu/aktu..

"A Jobbik bűzlik."
Ferinek jó lesz.

Ez már a néppártosodás?

EGYSZERŰEN SENKIK VAGYTOK!

Te már az első lövésnél elsüllyedtél koma, mit vered itt magad?

Balra tolódtak, ahol a Vörös Hadsereg az erkölcsi példa.

A bűncselekményről Jakab Péter csak azért szerzett később tudomást, mert éppen ekkor, az egyik hivatalos beadványban rögzítettek szerint

olyan részeg volt, hogy egyik testőre sem tudta talpra állítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés