Kőolaj és földgáz, vagy amit akartok…

2022. május 5. 10:49

Bayer Zsolt
Magyar Nemzet
Az Európai Unió önmagát teszi tönkre.

„Az Amerikai Egyesült Államok pénzügyminisztere azért könyörög az Európai Uniónak, hogy ne vezessen be embargót az orosz olajra (és a gázra?).

Senkinek ne legyen illúziója: az Amerikai Egyesült Államok kizárólag a saját érdekei szerint cselekszik, és leginkább akkor cselekszik a saját érdekei szerint, amikor jóemberkedik, és ezerszer is elmondja, hogy mások érdekében, a demokráciáért és a szabadságért teszi, amit tesz.

Egy lósz…t mama!

Az Egyesült Államok önző, törtető és kegyetlen. Amikor tehát az Egyesült Államok pénzügyminisztere azt mondja, hogy az Európai Unió ne vezessen be embargót az orosz olajra, akkor önmagát védi. És ez az a ritka eset, amikor az Egyesült Államok – puszta önérdekéből – kivételesen igazat beszél, s amikor az Egyesült Államok érdeke – kivételesen – egybeesik az Európai Unió érdekeivel.

Mi történik, ha az Európai Unió embargót vezet be az orosz olajra? Az történik, hogy abban a pillanatban egekbe szökik majd a brent olaj ára.

De mi is az a brent olaj? Íme:

»A brent olaj (brent oil, brent blend, London brent) egy olyan nyersolaj (kőolaj), amit az Északi-tengeren termelnek ki. Jellemzőit tekintve a brent olaj egy sweet light típusú olaj, ami azt jelenti, hogy „édes”, azaz alacsony a kéntartalma, ezért könnyebb feldolgozni, illetve alacsony a sűrűsége is. A brent olaj – akárcsak a WTI, a Dubai Crude, vagy az Ural oil – a világ egyik legfontosabb olaja, árfolyamának változását az egész világon követik a kereskedők (a brent olaj nemzetközi benchmark, azaz viszonyítási alap).«”

Nyitókép: Patrick Hertzog / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 94 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én egy bérlakást szeretnék ott, ahol te bérelsz, és annyiért, amennyiért te béreled és annyiért venni meg, amennyiért te fogod.
Sőt adok hozzá egy szlovák rendszámot is Robert Fico névvel.

Jó?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés