Egy leszbikus is lehet szerb miniszterelnök!

2022. május 4. 21:09

Perintfalvi Rita
Facebook
Vajon milyen érzés lehet melegként vagy leszbikusként a kormány csicskájának lenni?

„Önmaguk felvállalását javaslom a magyar kormánytagoknak is! 

Ma az egyik szerb diákom sokat beszélt Ana Brnabic-ról, aki 2017-ben került a kormány élére a Balkán többi részéhez hasonlóan mélységesen konzervatív Szerbiában, ahol semmiféle védelmet nem élveznek az azonos nemű párok.

Ez a hölgy nyíltan és vállaltan leszbikus. A fotón a párjával látható, aki 2020-ban gyermeket hozott a világra, akit ketten nevelnek. Mert ugye az »anya nő, az apa férfi«. Igaz, hogy Brnabic a politikában nem az LMBT-jogok élharcosa, hanem a sokkal többeket érintő szociális igazságtalanságok ellen küzd, mégis óriási bátorítás az országban élő melegek számára, hogy felvállalja önmagát és úgy politizál.

Kicsit eljátszom a gondolattal, hogy miként nézne ki Magyarország, ha a kormánypolitikusok LMBT-frakciója felvállalná végre nyíltan önmagát.

De nem csupán ők, hanem az a rengeteg kormányoldali bérfirkász illetve vallási fundamentalista blogger, akik az életüket nap mint nap öngyűlöletben élik. Lehet, hogy merész gondolat, de szerintem ezek az emberek pont azért tudnak ilyen vehemensen beleállni a gyűlöletpolitikába, mert a létezésük alapja a szorongás, az önelfogadás és az önszeretet teljes hiánya. 

Hiszen, ha nem vállalhatom fel magam – lásd Szájer József – akkor állandó titkolózásban kell élnem, ami frusztrálttá tesz. Hiszen állandóan attól rettegek, hogy valahol lebukom vagy valaki lebuktat, illetve zsarolhat azzal, amit tud rólam. Nem csoda, hogy ezt a nyomást nem lehet hosszútávon bírni, és megszületnek a Kaleta Gáborok vagy a Borkai Zsoltok, meg a gusztustalan szexbotrányok és a szexuális bűncselekmények. 

Hát nem gondolom, hogy a magyar kormány a következő 4 évben lazábbra venné a pórázt és kevésbé kínozná a saját politikusait.

Vajon milyen érzés lehet melegként vagy leszbikusként egy olyan kormány csicskájának lenni,

aki arra használja a nem-heteró politikusait, hogy a bennük levő öngyűlöletet az általános gyűlöletpolitika erőterévé alakítsák? És ezek az emberek még meddig képesek úgy élni, hogy minden nap szembe köpik saját magukat? Vagy a pénzért és a hatalomért cserébe ennyire könnyen veszik, hogy a végletekig megalázzák őket? Az a baj ezekkel az emberekkel, hogy már csak azért sem lehet semmi jót várni tőlük, mert megtörték és teljesen eladták a lelküket.

Én csak olyan politikusban tudok bízni, aki a magánéletében valóban boldog. Aki annak vallja magát, aki. És nem játssza pont annak az ellenkezőjét. Ezért is találom rendkívül hiteltelennek a jelenlegi magyar kormány politikusainak jó részét, mert süt róluk a keserűség. Hogy is lehetne bármi jót várni egy önmagát megnyomorító, keserű embertől?

No, de a következő 4 évben az ő kínzásuk is folytatódni fog...”

Nyitókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Brnabic a legjobb példa arra, hogy a nyugat szemében az LMBTQ sem jelent semmit, ha valaki nem hazaáruló. Mármedig Brnabic elsősorban patrióta szerb és másod vagy harmadsorban leszbikus, szerbia pedig ugyanolyan pária ország mint mi vagyunk. Ennyi.

"Egy leszbikus is lehet szerb miniszterelnök!"
Sőt afgán törzsi vezető is. Csakhogy ez is éppúgy kevéssé valószínű.

Viszket a háta és nem vakarja meg neki senki.

Katatón, feleleges szóba állni vele. Bár az is lehet, hogy anyai ágon vogon.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés