A MAZSIHISZ elnöke szerint külföldi fiatalok gyalázták meg a zsinagógát

2022. május 4. 13:05
Heisler András szerint Európában az antiszemitizmus elleni zérótolerancia még nem működik.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, négy budapesti fiatalt gyanúsítanak a Dohány utcai zsinagógánál vasárnap kora reggel történt csoportos garázdasággal.

Az RTL Klub által újraközölt videón az látszik, hogy egyikük a kerítést rugdossa, egy másik a kukát rúgja fel, miközben náci jelszavakat üvöltöznek és karlendítéssel üdvözlik egymást. Mindemellett sörös dobozokkal dobálták meg az épületet, majd levizelték azt.

A rendőrség közlése szerint a 16, 20, 21 és 22 éves elkövetők beismerték a bűncselekményt, tettüket mindannyian megbánták, és ittasságukkal magyarázták.

Az ügyben csoportosan elkövetett garázdaság miatt folyik az eljárás, mert a fiatalok magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat vagy megbotránkoztatást keltsen. A nyomozóhatóság vizsgálja, hogy más bűncselekmény is megvalósult-e.

A történtek kapcsán Heisler András, a MAZSIHISZ elnöke is megszólalt. A fiatalok tettét elítélendőnek tartja, és elképedt azon, hogy „ilyen jelenetek lejátszódhatnak Budapest utcáin”

Hozzátette, hogy véleménye szerint nem magyar fiatalok voltak az elkövetők, akik vélhetően csak a hétvégére jöttek Budapestre. Viszont „a tettük azt bizonyítja, hogy

Európában az oktatás, a tájékoztatás, az antiszemitizmus elleni zérótolerancia Európában még nem működik”

– húzta alá Heisler.

A MAZSIHISZ elnökének nyilatkozatát az alábbi videóban tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 102 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, hallottál-e muszlim támadásokról keresztény templomok ellen pl. Franciaországban? Ha ezek a barmok muszlimok, akkor bezony muszlim támadás érte a zsinagógát. Ha nem azok, akkor sima nácik, akikből a pia kihozta az őszintét.

Például a terézvárosi Avilai Szent Teréz templomot.
Sőt kárhoztatták a plébánost, hogy kerítést tett a templom köré és nem engedte, hogy az ott élő hajléktalanok körbe vizeljék a templomot.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés