Orbán példakép Európa számára

2022. május 2. 17:47

Heinz-Christian Strache
Demokrata
A magyar kormányfő véleményem szerint vezető szerepet tölt be a formálódó európai jobboldali szövetség felépítésében. Interjú.

„Április 3-án a Fidesz több mint kétharmados választási győzelmet aratott. Hogy látja, mi az oka Orbán Viktor elsöprő támogatottságának?

Orbán Viktor miniszterelnök úr és a Fidesz kiáll a konzervatív-patrióta értékek mellett, és családbarát politikát képvisel. A magyar kormány megállította a közel-keleti tömeges migrációs hullámot, és ezzel együtt elutasítja Európa iszlamizá­cióját. Orbán a nyugati keresztény értékeket pártolva sikeres gazdasági rendszert épített ki és erősített meg az elmúlt években Magyarországon, mindezeken túl szociálisan érzékeny politikát folytat. A jelenleg zajló, drámai orosz–ukrán háborúban pedig a magyar érdeket képviseli azzal, hogy semleges álláspontot foglal el a kérdésben. A gázolaj és a benzin drágulása ellen árplafont vezetett be, szintén a magyar emberek javára. Ezeket az eredményeket a magyar polgárok láthatóan jutalmazták. Az Európai Unióból érkező erőteljes kritikák, valamint a választásokba történő külső beavatkozás ellenére a magyar nép Orbán Viktor és a Fidesz sikeres és tisztességes útját támogatta, sőt megerősítette. Szívből gratulálok a miniszterelnök úrnak az eredményekhez és az újabb kétharmados győzelemhez! Ez történelmi siker! Orbán Viktor nemcsak egy kiemelkedő magyar államférfi, hanem nagy európai gondolkodó és egyben jobboldali, konzervatív példakép a szuverén, szabad Európa számára. Kifejezetten a nemzetállamok európai szövetsége mellett áll ki a szocialista Európai Unió központosított ideája helyett.

Kritikusok gyakran mondják, hogy Európában a konzervatív-jobboldali szövetség nem működőképes. Ennek ellenére azt látjuk, hogy ön, valamint Norbert Hofer, Marine Le Pen és Santiago Abascal az elsők között gratuláltak Orbán Viktornak, és ezzel egységet mutattak. Mit gondol az európai jobboldali szuverenisták jövőjéről?

Orbán Viktor véleményem szerint vezető szerepet tölt be a formálódó európai jobboldali szövetség felépítésében. Tovább erősödve el kellene érni azt is, hogy létrejöjjön egy olyan konzervatív formáció, amely a nemzetállamok szövetségi Európa-pártja lenne, és ez rövid idő alatt akár jelentős erőt képezhetne Európában, hiszen számtalan partner jön szóba Olaszországból, Lengyelországból, Franciaországból, Németországból és Ausztriából egyaránt. A mottóm mindig is így hangzott: »Országok patriótái, egyesüljetek a globális szocializmussal szemben!« Nem szabad hagynunk, hogy megosszanak bennünket.

Térjünk rá Ausztriára! Ön nemrégiben megjelentetett egy könyvet Az Ibiza-merénylet (Das Ibiza-Attentat) címmel. Ebben a kötetben az Ibiza-sztori hátteréről ír, ami után elvesztette kormányzati és pártbeli pozícióját. Le tudná vonni a történtek tanulságát?

Az Ibiza-merénylet című könyvemben bemutatom az ellenem irányuló, éveken át tervezett és felépített titkos­szolgálati művelet valós hátterét. A történet valószínűleg 2010-ben kezdődött, de 2013-ban már biztosan zajlott az elkövető csoport ténykedése, amelynek során a rendőrség és a titkosszolgálat bizalmi emberei rám telepedtek és éveken át manipulációkkal, hazugságokkal próbáltak lejáratni. Hamis gyanúsítgatásokkal éltek a költségeim elszámolásait illetően, hazug drogvádakat fogalmaztak meg velem szemben, végül ennek a folyamatnak a betetőzéseként történt meg az Ibiza-eset 2017-ben, amikor szabadságom alatt addig még ismeretlen háttéremberek megrendelésére, pénzért csapdába csaltak. Ez egy régóta tervezett puccs volt az FPÖ-elnöki és alkancellári megbízatásommal szemben. Mindazonáltal örülök, hogy élek, tovább harcolok az igazságért, valamint kiállok a szabad gondolkodás mellett. Jörg Haidernek ugyanez a 2008-ban bekövetkezett drámai halálesete miatt sajnos nem adatott meg.”

Nyitóképen Orbán Viktor és Heinz-Christian Strache. Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés