Budapest Pride: a Karmelitából, a Holdról és még a Szíriuszról is látszani fogunk

2022. április 26. 13:42
Közleményükben azt írják, az idei Pride „nagyobb lesz mint az előző volt”.

Mint arról beszámoltunk, a Mi Hazánk idén is lefoglalta a Pride elől az Andrássy utat. A Budapest Pride kedden közleményben reagált, azt írták: a közösségük erősebb és összetartóbb annál, mint hogy ily módon elgáncsolják őket. „Három rövid szót szeretnénk mondani: megtartjuk a felvonulást!” – jelentették ki, kiemelve, hogy az esemény nagyobb lesz, mint az előző volt, és több programmal jelentkeznek, mint eddig bármikor.

Több tízezer ember fog megmozdulni és kiállni az LMBTQ-jogokért. Hangosabbak leszünk, erősebbek, a Karmelitából, a Holdról és még a Szíriuszról is látszani fogunk”

– írták.  

Megjegyezték, hogy még annak ellenére sem tesznek másképp, hogy „bizonyos személyek, szélsőjobboldali csoportosulások a gyülekezési joggal visszaélve évek óta kísérleteznek azzal, hogy keresztbe tegyenek az LMBTQ-jogok érvényesülésének”. 

„A Budapest Pride Felvonulás nem egy sugárútról szól, nem hamis idolokról és fals romantikáról. Hanem az emberekről, a jogainkról, a jövőnkről, a kiállásról, a láthatóságról és az összefogásról. Mindez pedig nem egy fizikailag körülhatárolható térben létezik, hanem a szívünkben, a torkunkban és a tetteinkben” – írták.

Nyitókép: Trenka Attila

Összesen 246 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Milyen romantika, még fals sem.
Inkább kemény ideológia.

Szegény deviánsok: minél nagyobb a szervezkedésük-hangoskodásuk, annál inkább kiderül, hogy ami beteges, az beteges, s ezt nem fedi el semmi, még a Holdról, és egyéb bolygókról tekintve sem...

Nem igazán értem.
Ha azt akarják mondani, hogy ugyanolyanok mint a heteroszexuális emberek, akkor miért akarnak maguknak több figyelmet és reklámot???

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés