Repülővel vitték el a margitszigeti megemlékezők felett Homonnay Gergely hamvait

2022. április 23. 14:50
Szombaton napközben tartották a januárban váratlanul elhunyt influenszer búcsúztatóját.

Homonnay Gergely január elsején hunyt el. A margitszigeti búcsúztatóján felszólalt egyebek mellett Haulitus Anikó, Homonnay könyveinek szerkesztője, Balogh Krisztina, Homonnay Gergely olvasója, később barátja, valamint Hajmási Dávid, az író volt gimnáziumi diákja, színész is. Beszédet mondott még Barát Erzsébet, a Szegedi Tudományegyetem Angol Tanszékének tanára és Perintfalvi Rita teológus is, de ott volt Iványi Gábor lelkész, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke is.

A Telex beszámolója szerint Iványi nagy tapsot kapott, ahogy a színpadra ért. „Meg vagyok hatva és meg vagyok tisztelve az által, hogy itt állhatok és beszélhetek egy igaz embertől való búcsú alkalmával” – fogalmazott Iványi, és mint mondta, úgy tudja, méltatlanul elhúzódott a búcsú napja, és sok akadályt kellett leküzdeni, mire sor került rá. Hangsúlyozta: még a Pészach és húsvét ünnepkörében vagyunk, majd áttért a szabadság témájára.

„Pészach nemcsak a zsidó nép ünnepe, hanem valamennyi népé, mert a szabadságról szól, ennek pedig az az üzenete, hogy az embernek ezt kötelezően kell választani, akár akarjuk, akár nem, akár kellemes ez, akár teher. Tudomásul kell vennünk azt, hogy nem lehet egyszer s mindenkorra kivívni, minden generációnak meg kell erősítenie a szabadsághoz való viszonyát és el kell köteleznie magát mellette, különben nem lesz soha szabad” – fejtette ki, majd megköszönte az írónak, hogy „hogy állta azokat az ütéseket, amelyeket kapott”.

Az aktivista halálának körülményeiről nem beszélt, csak annyit mondott, nem hisz az összeesküvés-elméletekben, de „az ő távozásának tisztázatlan körülményei még jobban emelik a tisztelet és a főhajtási igényét. Gondoljunk valakire, akinek az áldozata segített nekünk a szabadság felé elindulni” – mondta.

Az eseményt Soós Judit Gergelynek Erzsitől búcsúverse zárta, amit felvételről játszottak le, Hernádi Judit előadásában. Ezután egy repülőgép szállt el a megemlékezők felett, fedélzetén Homonnay hamvaival. A gép egy „Puszi Gergő”-feliratot is húzott, így utalva a Puszi, Erzsi-könyvek szerzőjére. Homonnay Gergely hamvait késő délután Budapest egyik általa kedvelt városrésze felett szórják majd szét szűk családi körben.

Nyitókép: Facebook

Összesen 227 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezekből az idézetekből egy sátáni alkat süt.

A független objektív hvg-n nem lehet hozzászólni ehhez a hírhez.

Ezt úgy értették, hogy a repülőről szórták szét? Fúj! Undorító! Remélem nem ott, ahol tartózkodtam.
Az égből áldást várok, nem ilyen embernek embertelen Homonnayt.
Miért engednek meg ilyen környezet szennyezést?

Egy dicstelen élet, ehhez illő halállal, végül lezárult. Szomorú és szégyenlős részvét illik ehhez, NEM ünneplő búcsúztatás.

Az, h. az O1G-s csapat lelkes része volt, CSAK a moslék hívek körében képes felmagasztalni a szennyet, a szerencsétlen és gátlástalan gyűlölködést.

Béke poraira.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés