A franciaországi elnökválasztás első fordulójáról

2022. április 22. 11:24

Thibaud Gibelin
Corvinák
A muzulmán vallású lakosság 69%-a Jean-Luc Mélenchonra szavazott az első fordulóban. 

„Ezt az eredményt azonban nem lehet a véletlennek betudni. 2021 november 25-én az Engedetlen Franciaország (La France Insoumise) jelöltje a BFM TV-nek a következőt nyilatkozta: »Elegem van abból, hogy hogyan viselkednek az országunkban a muzulmánokkal […] a muzulmánok sehol a világban sosem hagyták cserben Franciaországot, sem Monte Cassinonál, sem a provence-i partraszállásnál. Ők sosem hagyták cserben Franciaországot, míg sokan azok közül, akik kioktatják a muzulmánokat, nem mondhatják ezt el magukról.« Ez a szélsőbaloldali blokk sok esetben a franciákat hazaárulóként, míg a bevándorló lakosságot nemzeti hősként definiálja.

De ez a politikai irányvonal sem tekinthető újdonságnak. Franciaországban ezt »Terra Nova« irányvonalként ismerik, ami a Szocialista Párthoz közel álló agytrösztről kapta nevét. Az irányvonal pedig egy elméleti keretbe foglalta, hogy a baloldal hogyan nyerheti meg a választásokat: a csökkenő számú munkásosztálytól való elfordulás a »kisebbségek« irányába. Mindez már 2011-ben megtörtént. Egy évvel később, 2012-ben az elnökválasztáson pedig ennek már az eredménye is látszódott: a bevándorló lakosság szavazatainak köszönhetően a második fordulóban a szocialista François Hollande legyőzte Nicolas Sarkozyt.”

Fotó: JOEL SAGET, Eric Feferberg / AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

69% a kommunista jelöltre. Helyben vagyunk.

A franciák későn ébredtek, ez már visszafordíthatatlan, a francia nemzet immár nem irányítója saját sorsának.

A bevándorlók a kívülről özönlő korlátlan utánpótlás mellett szép lassan túlszülik őket, elfoglalják a tereiket, az átlag francia pedig idegenként saját hazájában, család, gyerek nélkül, egyedül a munkájának élve, szolgaként, meghunyászkodva elvonul, és csöndben kimúlik.

Nem kár a franciákért, de sajnos ez vár egész egész Európára, mi sem ússzuk meg.
Európa nem több egy múzeumnál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés