Eddig nyerészkedtek a járványon, most megkezdődött a spórolás?

2022. április 20. 15:31

Ujhelyi István
Hírklikk
Az egészségügyi kormányzat megszüntette a mentősök által végzett ingyenes PCR-tesztelést.

„Nem kellett sokat várni a választás után ahhoz, hogy a felelőtlenül gazdálkodó Fidesz-kormány elkezdje a pénzszivattyúzást a közszolgáltatásokból. Nehezen magyarázható ugyanis másként, mint sietős spórolásként, hogy az egészségügyi kormányzat megszüntette a mentősök által végzett ingyenes PCR-tesztelést, a legnagyobb kapacitású labor pedig a jövőben több PCR-mintát már nem vizsgál. Az továbbra is kérdés, hogy ezek után ki és milyen módon fogja a legmegbízhatóbb eredményt produkáló teszteléseket elvégezni, erre ugyanis a kormány még nem adott egyenes választ. 

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a kormány egyszerűen spórolni akar a magyar embereken, a járványkezelés során pedig – a szakemberek egybehangzó véleménye ellenére – megelégszik a korábban még általuk is megbízhatatlannak mondott gyorstesztek kizárólagos használatával. Igaz, ez utóbbiak állami beszerzésén fideszes politikusok korábban egészen visszataszító módon milliárdokat nyerészkedtek, így valahol érthető a preferencia.

A koronavírus-járványban immár 46ezer magyar életet vesztettünk el és továbbra is naponta több tucat ember hal meg a vírus következtében. A szakemberek állítása szerint a járvány megfékezéséhez és a fertőzések biztos azonosításához a PCR-tesztelés pontossága elengedhetetlenül szükséges. Az felelőtlen és érzéketlen hozzáállás, ha ezt a házi orvosok által indokolt, egyértelmű tünetekkel rendelkező esetekben sem biztosítja tovább az állam ingyenesen. A kiskeresetű családok számára túlzott megterhelést jelent a közel húszezer forintos PCR-tesztek sok esetben szükségszerű elvégzése, az ingyenesség biztosítása ezért – különösen egy magát családbarátnak mondott kormány részéről - több mint indokolt.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés