Romániában megkoszorúztak egy gázórát

2022. április 19. 13:22

De legalább sikerrel.

2022. április 19. 13:22
null

„Azért az ember néha padlót fog, amikor találkozik a romániai politikai elit banda elképesztő akcióival” – kezdte meg a cikkét a Főtér.ro, amelyben beszámoltak arról, hogy a Botoșani megyei Frumușica községben pópák (ortodox papok) és egyéb hivatalosságok jelenlétében sikeresen felkoszorúztak a románok egy gázórát.

Mivel a Főtér.ro vitriolos beszámolójánál jobbat magunk se tudnánk írni, így alább olvashatják a módosítatlan részletet az eredeti cikkből:

„Össze is trombitáltak egy kazalnyi pópát és helyi notabilitást, beszereztek egy szépecske nemzeti színű szalagot is, a gázórára kötötték aztán nagy pompával elvagdosták. Persze, volt ima, népviselet, beszédek, sajtó, kenyér és só is, ahogy kell.

Az esemény után a liberális főni szépen kiírta a Facebook-ra, hogy aznap történelmet (hesteg!) írtak Frumușicában! Bizonyos értelemben igaza van a potentát politikus úrnak: történelmi mértékben égő, hogy csak 2022-ben sikerült elcibálni odáig a gázvezetéket.

A következő mondat, ha lehet, még döbbenetesebb: a penelista vezér szerint a polgármester úr (akinek éppen szülinapja is volt, micsoda véletlen egybeesés) nagy ajándékot adott a község lakóinak ezen a jeles napon.

Az ember csak áll és még hápogni is elfelejt: hát a gáz, a vezeték, az óra nem jussa a község lakóinak, például azért, mert adót meg illetéket fizet a közös kasszába? A gáz, a vezeték meg az óra a polgi ajándéka? Megnéztük a bejegyzésbe illesztett képeket: nem sült le a képükről a bőr, sem a polgiéról, sem a libi potentátéról.”

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. szeptember 04. 11:16
Másnap reggel még lehetett fotót csinálni a gázóráról? Megvolt?
Csak egyszerűen
2022. július 13. 13:28
Gondolom, erre lehetnek büszkék, másra nem nagyon.
Hoked_ly
2022. április 25. 11:20
Nofene! És gáz lesz, volt benne?
budapesti
2022. április 23. 15:42
Még idejében - amikor még van gáz, amit mérjen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik