Orosz Anna átveszi a mandátumát

2022. április 18. 22:30
A politikus leszögezte, hogy az országos eredmény miatt csalódott, az újbudai győzelem viszont annál többet ér.

Köztudott, hogy ellenzéki körökben általános vita folyik arról, hogy a politikusok átvegyék-e a mandátumukat vagy sem. Ebbe a vitába bekapcsolódva, Orosz Anna is kifejtette véleményét a közösségi oldalán.

Orosz a Facebookon azt írja, hogy „az elmúlt napokban sokan kérdeztétek tőlem személyesen, e-mailben és levélben, hogy mi lesz a mandátumommal.

Átveszem-e vagy sem. Miért igen, vagy miért nem?”

„2022. április 3-án 27 881 újbudai választópolgár szavazott bizalmat nekem. Az egész országban az egyik legnagyobb részvétel mellett az egyik legnagyobb ellenzéki győzelmet sikerült elérnünk Újbudán. A csapatommal együtt rengeteg munkánk van ebben a győzelemben. Az alpolgármesterség mellett heti hét nap dolgoztunk azért, hogy 12 év után végre le tudjuk váltani a Fideszt nemcsak az önkormányzat élén, de a parlamentben is. És bár az országos eredmény miatt mi is roppant csalódottak vagyunk, az újbudai győzelem annál többet ér. Minden egyes szavazatért megküzdöttünk, és így sikerült több mint 10 százalékponttal legyőzni Simicskó Istvánt, aki a KDNP frakcióvezetője, és korábban honvédelmi miniszter is volt. Ez közös siker, amelyért az újbudai ellenzék összes szereplője keményen megdolgozott. A nekem bizalmat szavazó újbudai választók

megérdemlik, hogy a legjobb tudásommal képviseljem őket és otthonunkat

parlamenti képviselőként az országgyűlesben és azon túl is. A felhatalmazást arra kaptam, hogy Újbudát, az újbudaiakat szolgáljam, akik az elmúlt hónapokban megismerhették a szemléletemet, programomat, céljaimat. Éppen erre kaptam felhatalmazást.” – írja a politikus a posztjában. 

Ezután kiemelte, hogy „Újbuda korábbi kormánypárti parlamenti képviselőjével szemben én mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy felerősítsem az itt élő emberek hangját. Ki fogok állni a kerület zöldterületeinek a védelmében. Nem hagyom szótlanul, hogy kiemelt kormányzati beruházások keretében újabb és újabb környezetromboló építkezésekkel tegyék élhetetlenné Újbudát”.

Hozzátette: „Azért fogok dolgozni, hogy

a minket érintő fontos kérdésekről az itt élő emberek dönthessenek.

A kormány ne kerülhessen meg minket, ne erőszakolhasson ránk elhibázott, önkényes döntéseket”!

Nyitókép: Facebook

Összesen 99 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hülyítik a hardcore ballib híveiket... természetesen HA nem venné át a mandátumát, akkor jönne az időközi választás a kerületében... és akkor a) újra elindulna?!? (bohóckodásba fulladna az egész), b) nem indulna el, nyerne a Fidesz (de akkor mégis mi a frászért indult a választáson 2 hete?!?)... kb. így néz ki. Vicc a felvetés is. Egy ponton lett volna politikailag értelmezhető döntéshelyzet: DÖNTHETTEK VOLNA (!) ÚGY, HOGY NEM INDULNAK EL A VÁLASZTÁSON. De hát tudjuk, nekik lesz kétharmaduk, de ha nem, akkor is alkotmányoznak, és indul a felcsúti per, bla-bla-bla...

Vesztes választás UTÁN kezdeni el ezt a műsort egészen minősíthetetlenül szánalmas...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés