Törökország támadást indított az iraki kurdok ellen

2022. április 18. 13:43
Az offenzíva részét képezi Törökország iraki és szíriai hadjáratának, a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) és a szíriai kurd YPG milícia ellen.

A dw.com portál tájékoztatása szerint Hulusi Akar török ​​védelmi miniszter a támadással kapcsolatban úgy nyilatkozott: „Eltökélt szándékunk, hogy megmentsük nemzetünket attól a terrorszerencsétlenségtől, amely 40 éve sújtja hazánkat”.

Törökország hétfő hajnalban indította az offenzívát a kurd fegyveresek ellen Irak északi részén.

„Török harci repülőgépek, helikopterek és drónok kurd fegyveres célpontokat, táborokat, alagutakat, óvóhelyeket és lőszertároló területeket támadtak Irak északi részén” – idézte Hulusi Akar védelmi minisztert az Anadolu állami hírügynökség.

„Eddig a terveknek megfelelően, sikeresen halad a műveletünk” – mondta, de a hadművelet áldozatairól nem adott tájékoztatást. A török ​​repülőgépek és tüzérség a Kurdisztáni Munkáspárthoz vagy a PKK-hoz tartozó célpontokra csapott le. A csoport támaszpontokat tart fenn Irak északi részén, és a területet Törökország elleni támadásokra használta. 

Fotó: Emin Sansar / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

és akkor mi jön most akkor, szankicók, totális embargó Törökország ellen? A kurdok vezetője naponta felszolalhat a nyugati parlamentekben, show műsorokban? vagy a barna bőrűek élete nem számít?

Ettől tartok én is.

Feltehetőleg akkor Törökországból nem megy több hadifelszerelés Ukrajnába.

Szankciók? Embargó? Fegyverszállítások tömkelege a kurdoknak? A török hajók kitiltása a kikötőkből? A török sportolók kitiltása mindenhonnan? Törökország a Gonosz Birodalma?

Nos?

Óriási robajjal dől össze az egypólusú világrend. Az USA agóniája sokba
fog kerülni a világnak.

Nem irígylem most Özilt és Gündogant.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés