Márki-Zay húsvéti szónoklata: Nem a hibák, hanem a rendszer az oka a vereségnek

2022. április 17. 17:05
„Sokan hiányolták, hogy a civileknek nincs pártja, így elkezdtük annak az építését is” – jelentette be Márki-Zay, aki szerint nem szabad abba a tévedésbe esni, hogy a felelősöket egymásban keresik.

Márki-Zay Péter egy Facebook-videó keretében köszöntette követőit húsvét alkalmából. Mi más lett volna a téma mint a választási vereség, és Orbán Viktor. „Hittem és reméltem, hogy még ilyen egyenlőtlen feltételek között is legyőzhető Orbán Viktor rendszere Magyarországon. Most, amikor az elmúlt két hétben – nagyon helyesen – megbeszéljük és áttekintjük azokat a hibákat, amiket elkövettünk,

ne essünk abba a tévedésbe, hogy a választási vereség okát egymásban látjuk

– hangoztatta Márki-Zay, majd hozzátette: „Nem az elkövetett hibák, hanem a körülöttünk kiépült rendszer az oka annak, hogy két héttel ezelőtt vasárnap nem sikerülhetett ez a nagyon fontos projekt”.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Márki-Zay Péter a Partizánnak elemezte a választási kudarc okait. A teljesség igénye nélkül: Jobbik, Gyurcsány, háború. Azonban minden eddigi, a választási vereség okait elemző műsorban hozzátette: az ő nehézkes kmmunikációja, terjengős beszédstílusa és félreérthető mondatai is hozzájárulhattak a súlyos vereséghez – ez a rész ebből a szónoklatból most kimaradt.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy „sokan hiányolták, hogy a civileknek nincs pártja, így elkezdtük annak az építését is”.

Két év múlva, az EP-választáson a Civilek Pártja tervezne elindulni, az új párt hazája az Európai Néppárt lehet – derült ki Márki-Zay szavaiból.

Nyitókép: Facebook

Összesen 204 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

E L M E B E T E G

(Amúgy most már tényleg, komolyan javaslom: szüntessük meg az önkormányzati rendszert. Mert HA (!) egy megyei jogú város megengedheti magának, hogy a polgármestere HÓNAPOK ÓTA minden mást csináljon kvázi főállásban, csak a városával NE foglalkozzon... akkor mi szükség polgármesterekre, önkormányzatokra?)

Igen, jó meglátás.
A kampány végére szerintem Márki-Zay már nagyobb elrettentő erő volt Gyurcsánynál is... és folytatja... "100% Gyurcsány"

Kikezdhetetlen a logikája.

Teljesen egyetértek. Szerintem már mindenki csak a libsi vereség miatti baszogatás miatt foglalkozik ezzel a hülyével, akinek sem politikai súlya, sem értelme, esze, jövője nincsen. Szerintem kár is szemlézni, meg kár is kommentelni (mégha ezt is tettem most, de majd igyekszem kerülni.)

Márki-Zay Péter és a hasonlók figyelmébe

A legszebb gondolat is elveszti értékét, ha ostobán fejezik ki, és unalmat kelt, ha ismételgetik. (Voltaire)

Így lenne megfelelő:
Márki-Zay húsvéti szónoklata: Nem a hibák, hanem a rendszer az oka a vereségnek. Az a rendszer ami a fejemben van.

Hódmezővásárhely, ébresztő!

Így is folytatják.

Jobb lett volna egy csendes visszatéréssel próbálkozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés