A verbálamazon hiteltelen, öntetszelgő, valóságidegen, de uszítással vegyes handabandázása

2022. április 16. 16:20

Hont András
Facebook
Felőlem ez a nő azt mond, amit akar. A Fidesz amúgy meg köszöni szépen. Eleve milyen ember az, akinek a saját, állítólag mélyen megélt vallásának legfontosabb eseményéről is csak az aktuálpolitika jut eszébe?

„Akkor eljött ennek is az ideje, és nem azért, mert a jelenség engem különösebben megrázna.

Szólásszabadság van, tehát felőlem ez a nő azt mond, amit akar. A Fidesz amúgy meg köszöni szépen. Az elvtársnőt azonban különböző lapok idézik, médiaszolgáltatók interjúvolják, tehát álláspontja nem lényegtelen magánvélemény, hanem a fölhangosított közbeszéd része. Az elmúlt közel két hétben már születtek olyan nyilatkozatok és írásművek, melyekben mértékadónak gondolt politikusok, ellenzéki véleményformálók fejtették ki, hogy le kell jönni a tartalmatlan orbánozásról, el kell felejteni a radikális gesztusokat, a legelvadultabb közönség lelkivilágának való megfelelést, az üres pocskondiázást. Azonban mindez csupán olcsó malaszt marad (ha élhetek én is a címszereplőre jellemző szóhasználattal), amíg a maguk konkrétságában el nem mondják egyes nézetekről, hogy semmi közük nincsen hozzá.

Például amit ez a verbálamazon művel, az hiteltelen, öntetszelgő, valóságidegen, de uszítással vegyes handabandázás. Elborult fröcsögés, biblikus példák, smink. Eleve milyen ember az, akinek a saját, állítólag mélyen megélt vallásának legfontosabb eseményéről is csak az aktuálpolitika jut eszébe? Nem kell felelni, meg ez tényleg személyes ügy, végül is neki kell elviselnie saját magát. A szélesebb közvéleménynek viszont nem feltétlenül kéne, vagy ha igen, akkor egyértelműnek kéne lennie, hogy ez egy szélsőséges, elszigetelt szereplő.”

Nyitóképen Perintfalvi Rita teológus. Fotó: Perintfalvi Rita Facebook-oldala

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 139 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na végre, hogy ezt valaki leírja. Pontosan ez a véleményem erről az öntelt narcisztikus némberről. Ignorálni kellene, nem folytonosan idézgetni, mintha bárki is lenne.

Őszintén, hol itt a nő? Az igazi nő Kunhalmi Ági.........

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés