Egyszerre volt megható és szomorú édesapám helyére ülni a Parlamentben

2022. április 14. 11:06

Koncz Zsófia
Origo
Úgy érzem, sikerült megtalálnom a helyem.

Minek köszönhető, hogy 2020 őszével szemben most sokkal nagyobb fölénnyel sikerült nyernie a baloldal közös jelöltjével szemben, és még a kormánypártoknál is jelentősen több szavazatot kapott?

Az időközi választáson óriási bizalmat kaptam a választókerületben élőktől, azonban most már a képviselői munkámról is döntöttek.Az elmúlt másfél évben, megválasztásom óta rengeteg eredményt értünk el együtt, számos fejlesztés valósult meg a térségünkben, és úgy gondolom, hogy ezt a munkát az itt élők értékelték, és szeretnének ezen az úton tovább menni. Emellett úgy gondolom, hogy az elmúlt 12 év eredményei és az országos hangulat is befolyásolta a választókat, akiknek az ellenzék nem tudott semmilyen alternatívát mutatni, a kormány viszont egyértelmű irányt jelölt meg, amelyen továbbra is az emberekkel együtt dolgozna hazánk biztonságáért, gyarapodásáért.

Milyen eredményeket sikerült elérnie 2020-as megválasztása óta?

Rendkívül sok mindent sikerült elérnünk ilyen rövid idő alatt is, de talán, amire a legbüszkébb vagyok, az a 37-es út négysávossá bővítése, amellyel a térségben élők húszéves álma válik valóra. Az új út egy szakasza már el is készült, és jó ütemben halad az építkezés. Emellett a helyiek régi vágya volt a taktaközi úthálózat rendbetétele, amelyben szintén nagyon sok előrelépés történt.Az úthálózat és a közlekedés mellett fontos a települések fejlődése is, amelyben a Magyar Falu Program számunkra hatalmas lehetőség.Rendkívül jó a kapcsolatom a polgármesterekkel, akikkel kiválóan tudunk együtt dolgozni. Ezeken túl szinte lehetetlen felsorolni minden eredményt: a járványidőszak alatt is sikerült megvédeni a munkahelyeket, megvalósult számos egészségügyi fejlesztés, intézmények energetikai korszerűsítése, több templomunk újult meg és még sorolhatnám.

Mennyire illeszkedett be az Országgyűlés munkájába?

Egyszerre volt megható és szomorú édesapám helyére ülni a Parlamentben, amely úgy gondolom, egy hatalmas felelősség, de talán a legszebb hivatás, ha egy térséget és az ott élő több tízezer embert képviselhetem, értük dolgozhatok. Úgy érzem, sikerült megtalálnom a helyem, és ebben képviselőtársaimtól is sok segítséget kaptam, amelyet ezúton is köszönök. Az Országgyűlésben, a bizottsági munkában is aktívan részt veszek, az a megtiszteltetés ért, hogy az Éghajlatvédelmi Albizottságot vezethetem is, amely azért külön öröm számomra, mert szívügyem környezetünk védelme, amelyért a választókerületben is sokat dolgoztunk.”

Fotó: Földházi Árpád

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés