Az a fontos ügy, amit az amerikai kormány annak tart

2022. április 14. 18:41

Szalma György
Kontra
Az Ukrajnát és az ukrán nép viszontagságait övező figyelem éppen addig tart, amíg a világsajtó jónak tartja.

„Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezetője, Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz szerint a világ nem ugyanakkora figyelmet fordít a feketéket és a fehéreket sújtó konfliktusokra.

Az Ukrajnának nyújtott segítség töredéke jut a világ más pontjain kialakult humanitárius válságokra.
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz sajnos rossz következtetéseket von le egy létező jelenség kapcsán. Fekete-fehér ügyet kreál ott, ahol szó sincs faji alapú diszkriminációról.

Az, hogy a világ aggódó közvéleménye melyik ügyet karolja fel, az nem a rassz, hanem csak és kizárólag a politikai haszon szempontjából értelmezhető.

Mielőtt kifejtenénk, hogy hol siklott félre Gebrejeszusz elemzése, ki kell emelnünk, hogy egy fontos világszervezet vezetője kínál olcsó magyarázatot egy olyan kérdésre, amely amúgy joggal tart számot sokak érdeklődésére. Az áldozatokat és az azokat megsegíteni szándékozókat egyaránt joggal foglalkoztatja az, hogy miért fontosabb az ukrán élet egy másik konfliktusban áldozatul eső emberénél.

Miért nem fordít ugyanakkora figyelmet a fejlett világ Afrikára, az afrikai fegyveres konfliktusokra, mint az ukrán–orosz háborúra?

A magyarázat egyszerű: az a fontos ügy, amit az amerikai kormány annak tart, amelyet ilyen vagy olyan okból érdekükben áll üggyé emelni. Ha az amerikai kormányzat megadja a jelzést a »független« és »mértékadó« médiafelületeknek, akkor azok hirtelen nagy lendülettel kezdenek el foglalkozni az adott üggyel.

A sajtóhírek nyomában pedig a média-porbafingók serege áll ki az »ügy« mellett. Celebek, színészek, zenészek csapnak le a kínálkozó alkalomra, hogy részesei lehessenek a nagy felhajtásnak. 

Így történt meg például az is, hogy Mila Kunis, aki hétéves korában került Ukrajnából Amerikába, és aki évekig orosz zsidóként azonosította magát, a háborús konfliktus kirobbanása után felfedezte ukrán gyökereit.

Az Ukrajnát és az ukrán nép viszontagságait övező figyelem azonban éppen addig tart, amíg a világsajtó ezt jónak tartja, pontosabban amíg az amerikai kormányzat napirenden tartatja velük a kérdést.”

Nyitókép: Andreas Arnold / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Minden szó igaz, csak azt, hogy mi fontos és mi nem, elsősorban az amerikai kormányt befolyásoló globalista gazdasági erőközpontok határozzák meg. Végső céljuk a hatalmas kínai piac teljes megszerzése, de nagyon fenik a fogukat az iszlám piacokra és a keleti szláv piacokra is. Fekete Afrika kevésbé fontos, mert roppant szegény, fegyelmezetlen, ezért fogyasztói motivációk révén jóval kevésbé irányítható civilizációnak tűnik számukra, mint a másik három. Közénk akarják keverni a feketéket, hogy neveljük meg őket. Az iszlámmal is ez volt az elgondolásuk, csak az a torkukon akad, mert az iszlám is hódító civilizáció és fölismerte a lehetőséget ... Az oroszok pedig meglepték őket ezzel a háborúval.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés