Lukácsi Katalinnak 1957. május 1-je jutott eszébe a választásról

2022. április 12. 20:23
Szerinte a magyarok nemcsak az 1956-os forradalmárok, hanem az 1957-es felvonulók népe is.

Friss Facebook-bejegyzése tanúsága szerint Lukácsi Katalinnak a munka 1957-es ünnepe jutott eszébe április 3-án.

Márki-Zay Péter hűséges szárnysegédje szerint a magyarok 1956-ban az egész világ számára példát mutattak hősiességből, de mégis, néhány hónappal később a főváros felvonult Kádár János színe előtt május 1-jén. „Nemcsak 1956 októberének, hanem 1957 májusának népe is vagyunk” – írja az egykori KDNP-s politikus.

Lukácsi arra a következtetésre jut, hogy nem csak 1956 októberének tisztaságához kell felnőni, hanem olyan országot, Európát és világot kell építeni, ahol levert forradalmak nélkül is békében és szabadságban élhetünk.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem tudom, hány éves vagy, de úgy tűnik, hogy Lukács Katalinnal együtt nem sokat tudsz a kádári múltról. Arról, hogy akkoriban az április negyedikei, vagy a május elsejei tömegdemonstrációkon való részvételre munkahelyi kvótákat szabott ki minden kerületi pártbizottság. Ezeket pedig ajánlatos volt teljesíteni. Ezek később enyhültek, de 1957 május elsején, amikor a forradalom után fel kellett mutatni valami tömegtámogatást, keményen kivezényelték az embereket.

ezeket ugy klonozzak? detto ugy nez ki mint a belorusz luvnya

1957 május 1 letagadhatatlan tény. A nép meghazudtolta Rákosi elvtárs kifakadását arról, hogy nem tudja 9 millió fasiszta országát a moszkvai elvárásoknak megfelelően kormányozni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés