Francia választási térkép: Le Pen keleten, Macron nyugaton dominál

2022. április 10. 23:11
Úgy tűnik, a radikális jobboldali jelölt nyerhetett Franciaország fejlettebb területein.

Amint arról beszámoltunk, a regnáló köztársasági elnök, Emmanuel Macron mellett a radikális Marine Le Pen juthat be a francia elnökválasztás második, április 24-i fordulójába, ahol Macronnak lehet nagyobb esélye a győzelemre – ráadásul már ma este Le Pen ellen szólalt fel a legtöbb kiesett elnökjelölt. ( A verseny a második helyért azonban még nyílt, az utóbbi órában a radikális baloldali Jean-Luc Mélenchon elkezdett közeledni Le Penhez.)

Érdekes azonban az első fordulós voksok területi megoszlása. A Europe Elects nevű Facebook-oldalon közzétett térkép szerint Le Pen vihette a Párizstól északra és keletre eső, fejlettebb megyéket, illetve a délkeleti régiót is. Ezzel szemben Macron győzött a valamivel szegényebb és elöregedő nyugati területek többségében.

A nagyobb városok eredményei még nem teljesen érkeztek be.

Összesen 40 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szorosnak ígérkezik, Melenchon szavazói fogják eldönteni a választást. Mivel baloldali párt, ezért van rá esély, hogy ha Melenchon a szavazóit LePen támogatására kéri meg, akkor is Macronra fognak szavazni.

Egyébként ez az a választás, ami nagyon fontos Magyarország jövője szempontjából: ha Le Pen nyer, akkor van esély arra, hogy az EU Parlament és társai visszavegyenek Magyarország piszkálásából. Ami nagyon jól jönne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés