Izrael elnöke is gratulált Orbán Viktornak a Fidesz-KDNP győzelméhez

2022. április 7. 18:45
Jichák Herzog kifejezte nagyrabecsülését Orbán Viktornak az országa iránti elkötelezett szolidaritásáért, Izrael barátjának és szövetségesének nevezte Magyarországot.

Jichák Herzog, Izrael államfője is gratuláló levelet küldött Orbán Viktornak a Fidesz-KDNP nagyarányú, kétharmados választási győzelméhez; írásában Izrael barátjának és szövetségesének nevezte Magyarországot – tájékoztatta az MTI-t csütörtökön Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Herzog elnök Izrael Állam és az izraeli nép nevében szívélyes gratulációját fejezte ki, leszögezve: Magyarországot és Izraelt értékes baráti kapcsolatok kötik össze. Hangsúlyozta a két ország jelentőségét egymás életében, különös tekintettel az Izraelben igen élénk magyar kultúrára, valamint a zsidó közösség mélyen gyökerező és jelentős szerepére Magyarország múltjában és jelenében. Izrael elnöke kifejezte nagyrabecsülését Orbán Viktornak az országa iránti elkötelezett szolidaritásáért. Megköszönte, hogy Magyarország mindig kiáll Izrael mellett a nemzetközi fórumokon, és így megingathatatlan szövetségesként és barátként tarthatják számon hazánkat – ismertette a levél tartalmát Havasi Bertalan.

(MTI)

(Fotó: YouTube)

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés