Orbán népének foga kevés, szemüvege eltörött vagy rosszul lát, elhízott és tönkrement

2022. április 5. 17:02

Csáki Judit
Facebook
Orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája.

„pont félóra híján huszonnégy órája vagyok talpon – most értem haza. és nem, nem az ország távoli csücskéből, hanem a nyolcadik kerületből.

ahol ma láttam orbán magyarországát. nyomorult, semmit sem értő, a nevüket leírni alig-alig tudó embereket, akik megkérdezték, hogy a három lap közül melyikre kell húzni a négy nemet. ez a tömeg – mert ez tömeg – az a bázis, ami a kétharmadot biztosítja neki. orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement –elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál. sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. ez a többség, mint látjuk.

van aztán a kisebbség, fiatalok, kisgyerekekkel, félszavak sem kellenek, elég a fél tekintet, amiből értjük egymást, miközben odaadom a szavazólapokat, itt laknak ők is, de ők nem orbán népe, és nemcsak azért nem, mert iskolázottak, meg a kultúra is jelent nekik valamit, hanem mert gondolkodnak, figyelnek, értenek. orbán őket nem látja, orbánt ők nem érdeklik, orbánt a fél ország nem érdekli, és nem érdekli semmi, csak a hatalom és a még több hatalom. nyomorult, frusztrált alak.

de én láttam ma azt is, hogy orbánnál és lakájhadseregénél nincsen határ. besegítették a parlamentbe a náci pártot, mert a saját hétköznapi fasizmusuknak kell egy támasz jobbról.

a rendes embereknek itt nincs sem jövő, sem jelen. fiatalok, húzzatok innen, mi ezt a kis időt már csak kibírjuk valahogy. de egy hitvány banánköztársaságban élni, páriaként, szégyenben – nektek ennél több jár az élettől, és nem arra neveltünk benneteket, hogy egy ilyen alak és szolgái miatt kelljen pirulnotok és magyarázkodnotok a világban.

ezekre majd egyszer ráomlik az egész – ne várjátok meg.

és még valami, amit olvastam itt valahol: hitlert még 44-ben is négyötöddel választották volna führerré.”

Nyitóképen szavazók várakoznak Kolozsváron. Fotó: MTI/Kiss Gábor

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 585 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet válogatni Csáki elvtársnő: https://www.emag.hu/borondok/c

"1953-ban született Budapesten. Édesanyja orvos volt, édesapja amerikába disszidált. 1972-ben érettségizett a Petőfi Sándor Gimnáziumban. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán szerez diplomát, magyar-angol-esztétika szakon. Rövid ideig a Népszava gyakornoka volt. 1983-tól foglalkozik színházzal, szakmai példaképének Molnár Gál Pétert tartja. 2002-ben az ELTE Filozófiatudományi Doktori Iskolájában doktori fokozatot szerzett, témavezetője Almási Miklós volt. A Revizor kritikai portál főszerkesztője 2008-2021 között. 2008-2013 között a Kaposvári Egyetem Színházi Tanszékének vezetője volt. Radnóti Sándorral való kapcsolatából született fia, Radnóti András (1992), aki a Momentum külkapcsolati koordinátora."
Írja róla a wiki. Ami sok mindent megmagyaráz, pl a néni mélységes lenézését a gojok iránt...

Na ja, ott ődöngött a sok 'fogakevés' október 23-án és március 15-én a pesti utakon és hidakon.

Csak így tovább, szegény hülye belpesti hiszterikák!

Ebből az firkálmányban arról értesültünk, hogy soha több nem akar az
úgynevezett baloldal választást nyerni.

Nem a mandiner írta a cikket:-))))))
Ne a postára haragudj:-)

A momentumos Radnóti András anyja.

Nagyképű, fölényeskedő, levegőbe beszélő / bizonyíték nélkül téziseket állító/, hamis próféta.

Mondjuk itt most kevered, ki melyik végén állt a gumilövedéknek.

Érdekes adalék, köszönjük! Annál szomorúbb ez az írás, és ami mögötte van.

Schiffer András
kb. egy órája
"orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement –elképedtem, amikor a névjegyzékben láttam, hogy mennyi idősek, és mennyivel néznek ki többnek annál. sok a cigány, sok köztük kevésért megvehető, meg is veszik őket, a szavazatukat is. az országból, a világból nem értenek semmit, nem is akarják. ez a többség, mint látjuk." -
írja Csáki Judit a Fidesz 2026-os négyötödös győzelmét megalapozó munkájában, miután ráébredt arra, hogy a hatalom a népé. Tudja kedves Csáki Judit, egy drámaíró egyszer azt mondta, hogy maguk nem választást akarnak nyerni, csak be akarnak ülni a zsűribe. Hát most a nép megmondta, hogy nem kér a zsűriből. Ideje volt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés