The New York Times: Putyin-párti vezetőt választottak újra Magyarországon

2022. április 4. 12:40
Az amerikai lap szerint Orbán hatalmát a média fölötti túlnyomó kontroll és az olcsó orosz energia alapozza meg.

Orbán Viktor nyerte a vasárnapi választást, a szavazatok 60 százalékos feldolgozottsága után már bejelentette győzelmét, így szerb kollégájához, Aleksandar Vucic-hoz hasonlóan továbbra is

hivatalban marad Európa két leginkább Kreml-barát vezetője

– írta a The New York Times.

A lap szerint a két politikus hatalmát a média fölötti túlnyomó kontroll és az olcsó orosz energia erősít meg, valamint, hogy kimaradnak Ukrajna háborújából. Orbán 2010 óta Magyarország miniszterelnöke, Európa leghosszabb ideig hivatalban lévő vezetője, zsinórban negyedszer nyert mandátumot, annak ellenére, hogy az ellenzék azzal vádolta, hogy

ő tette lehetővé az oroszok katonai támadását

– olvasható a cikkben.

„Olyan nagy győzelmet arattunk, hogy talán a Holdról is lehet látni, és minden bizonnyal Brüsszelből is” – mondta Orbán beszédében.

A The New York Times szerint az eredmények egyúttal megdöntötték Orbán politikai ellenségeinek reményét, hogy egy egységes ellenzéki tábor megtörheti az egyre tekintélyelvűbb Fidesz szorítását.

Nyitókép: Facebook

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mikor jön már rá a Nyugat, hogy nem Orbánnal van a baj, hanem a harmatgyenge ellenzékkel?

Buksikám, én mondtam néhányszor, hogy a magas lóról nagyot lehet esni. Márki Zay gombákról és trágyáról szóló sértő, lenéző tanmeséje ezzel az eredménnyel járt. Plusz az ellenzék számára nagy reményeket nyújtó egy az egy elleni felállás harmadik lehetőség híján fekete-fehér alapú döntésre kényszerítette a választókat, és ez lett belőle.

Isten segítségét kifelejtetted.
Istennek hála, győzőtt, Orbàn Viktor.

Az ellenzék szerint ő tette lehetővé, mármint Orbán, az oroszok katonai támadását - o là lá, ez már akkora fordulat az eddigi narratívához képest, hogy a Holdon is felkapják rá a fejüket.
Putyin pincsijéből jó nagy hatalmú valaki lett, a NYT- nek jól fog a ceruzája, nem mondom!

Mi változott? 2018 után visszaültetek a magas lóra, most egy még magasabbra, majd ismét leestetek. Persze, igazad van, ez nem változás, ez ismétlődés.

Ami pedig a szoponcokat illeti, ha ez azt jelenti, hogy valakinek a véleménye egybeesik egy politikai oldal vonalával, akkor ezen az alapon te is szoponc vagy.

Ezek a dolgok nekik már nem sokat jelentenek, ezeket ők már elfüstölték.
Az ő értékeik viszont nem a mi értékeink, innen a meg nem értésünk. A baj az, hogy a pazarló életmódjukat már nehezen tudják biztosítani, ezért demokrácia exportra álltak be. De a demokráciájukat, vagy amit ők annak neveznek, nehéz eladni, reklámozzák bár reggel, délben és este is. Minden hullámhosszon és minden platformon.

Az amerikaiak meg Sztálin párti vezetőt választottatok, Rooseveltet. Amikor Sztálin már tízmilliók haláláért volt felelős.

Nem tudom, hogy kiről, miről beszélsz genyóka.

Erről beszéltem Gennyes: "iIsten,"
Az a jó édes anyukád, te sudribunkó, aki ilyen mocsoknak nevelt!

Te egy ostoba, bolondgombával etetett trágya vagy.
Na séta!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés