Orbán győzelme véget vetett a brüsszeli reményeknek

2022. április 4. 20:22

Andrew Tettenborn
The Spectator
Brüsszel jogi hadjárata a jogállamiság nevében a kelet-európaiak ellen, egyre inkább úgy tűnik, homokra futott.

„Másodszor, Orbán győzelme széttépte Brüsszel jámbor reményeit: hogy a nem múló kelet-európai ellenszenv a nemzetek társadalmi dolgaiba és belügyeibe, ami az öreg EU-országokban normális, idővel elmúlik. 

Ezen nézet szerint az olyan populista vezéreket, mint Mateusz Morawiecki Lengyelországban és Orbán Magyarországon, eltűnnék, ahogy a pelyvát elsodorja a szél, ha a nép észhez térne, és rádöbbenne, milyen előnyei vannak annak, ha az EU szája-íze szerint játszanak. Most minden ilyen nézetet megcáfoltak. A magyarok még akkor is olyan politikára szavaztak, ami nem tetszik Brüsszelnek, ha az EU pénzek befagyasztásával fenyegetőzik. Ugyancsak a magas lóról beszélő EU arculcsapása, hogy a magyarok 90 százalékban szavaztak arra egy népszavazáson, hogy korlátozzák az LMBTQ-dolgok reklámozását a fiataloknak; és ez a népszavazás csak azért nem érvényes, mert az ellenzék felhívása az érvénytelen szavazásra érvénytelenné tette a leadott voksok felét. 

Nem kétséges, hogy az Európai Bizottság, utálja a PiS-t, azaz a lengyel kormánypártot, és ugyanennyire a Fideszt, még mindig reménykedik a lengyel ellenzék győzelmében a következő választásokon. De ha a tegnap közvélemény-kutatásoknak van bármilyen tanulsága, akkor az az, hogy a Bizottságnál lélekben erősnek kell lenniük. 

Harmadszor: Brüsszel jogi hadjárata a jogállamiság nevében a kelet-európaiak ellen, egyre inkább úgy tűnik, homokra futott. Voltak tervek arra, hogy a makacs országokat a hetes cikkely segítségével megbüntessék, amivel főleg Lengyelországot és Magyarországot büntették meg. De ez az összes többi ország egységét követeli meg. A két országnak informális megállapodása van, hogy kölcsönösen megakadályozzák a másik elleni lépéseket; a Bizottság minden olyan reménye, ami szerint ennek a megállapodásnak vége lesz, hamisnak bizonyult.”
 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 123 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Belgium egy ország, amely Belga-Kongó kizsigerelésével épült.

Ne örülj, lesz pénz. Mert a duma eddig az volt, hogy nem minket büntetnek, hanem Orbánt. A magyar ellenzék az EP-ben azt hajtogatta, hogy minket véd Orbántól. Ám ez már nem megy, mert Orbánt nem buktattuk meg. Most Brüsszel, ha nem ad pénzt, be kell ismerje, hogy nem ismeri el a demokráciát, a szabad választás eredményét.

Én azt tanácsolnám azoknak, akik a népszavazás érvényességén rugóznak, hogy tekintsék extra nagy minta alapján vett közvélemény kutatásnak. A különféle ilyen cégek ezer fős mintáit nagyon mértékadónak tudják elfogadni, ha nekik kedvez, de akkor ez túltesz bármelyiken.

Tehát nem véletlen, hogy Belgiumban van az EU telephelye.

Mi van, felkeltél, leporoltad magad a negyedik pofára esés után és most elkezdted megalapozni az ötödiket is? Ez a liberális Übermensch attitüd eddig nem termett nektek sok babért, legfeljebb egymás vállát veregethetitek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés