Itt egy nyugati cikk, ami kivételesen nem Orbánt szidja

2022. április 4. 15:59
A The Spectator szerzője igyekszik józanul elmagyarázni, miért is nyer állandóan a Fidesz. Mutatjuk.

Miért nyer állandóan Orbán? – teszi fel a kérdést William Nattrass, a Spectator brit jobboldali lap szerzője, s nem a szokásos nyugati mantrát hozza, hanem a következőket írja.

Nattrass szerint az ellenzéknek és a nyugati médiának el kell felejtenie a Fidesz  felé lejtő választási törvényről alkotott narratívát, hiszen a Fidesz akkorát nyert, ami minden létező választási rendszerben nagy győzelem lenne. 

Szerinte „ahelyett, hogy nem fair játékot kiált, az Egyesült Ellenzéknek saját sorain belül kellene keresnie a hibát”. Emellett az ellenzéket csak az Orbán-gyűlölet egyesíti, és nincs pozitív elképzelése Magyarországról, leszámítva „a demokrácia helyreállításának” és az „EU-hoz való lojalitásnak” az elvont elképzeléseit. Nattrass szerint nyomasztó látni, hogy az állítólag demokráciapárti ellenzék szerint csak egyféle igazán demokratikus döntés létezik. 

Emellett Orbán összeputyinozása sem jött be – állapítja meg a brit elemző. Hozzáteszi: lehet, hogy a Fidesz manipulálja a médiát, de a szavazók szerint „Magyarország nem Oroszország”, az állítólag sötétben tartott vidéki szavazók pedig egy kattintással érhetnek el nagy mennyiségű Orbán-kritikus médiatartalmat. 

Az ellenzék „messianisztikus” hozzáállása visszaütött, a magyarok ugyanis „nem akarják, hogy a politikusaik megmentsék őket” – írja a Spectator szerzője. – A többség nem akar „szocialista utópiában” élni és nem kíváncsi az „európai értékek utópiájára” sem. Hanem gyakorlatiasságot, a hagyományok tiszteletét és pozitivizmust szeretnének. Ezt pedig a Fidesz „vödörszámra” kínálta. Az Egyesült Ellenzék viszont negativista volt, összezavart, és az „EU-liberalizmust” kínálta, aminek oltárán fel akarta áldozni a bevett politikákat. 

„Amíg ez így folytatódik, Orbán győzni fog” – zárja sorait a Spectator elemzője.
 

Nyitókép: Facebook

Összesen 265 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit senki sem néz. Csak a pár falusi nyugger, de ők meg úgyis meghaltak a COVID-ban.
Eddig ez volt a narratíva, egyeztesd, aztán fuss neki újabb magyarázatnak!

Ezt az Übermensch gondolkodást őrizzétek meg 2026-ra is. A Fidesznek jól fog jönni.

A mostani választásnál a külföldi média 90 %-a, az EU vezetésének a 80 %-a az ellenzéket támogatta, részben közvetlenül, részben közvetetten. Mégis nagyobb lett a vereség, mint amilyen 2010-ben, vagy 2018-ban volt.
Tudomásul kellene venni az ellenzéknek, hogy a magyarok többségére nem lehet rákényszeríteni amit nem akar elfogadni. Tudomásul kellene venni, hogy nekünk első a család, ezen keresztül a hazánk Magyarország. Mindenkit tisztelünk, mindenkinek segítünk, aki ugyanilyen módon viszonyul hozzánk.

Minden más elutasítunk. Főleg a pöffeszkedőket, a magas polcról szólókat, akik lenézik az egyszerű, tisztességes választókat.

„Ha a választók az állami híradások alapján döntenének, nem lett volna rendszerváltás, hisz 1989 őszén az állampárt és a kormány kezében volt a média, de ez nem érdekelte az embereket.” (Kéri László, Népszava, 2018. április 7.)

Az MSZMP nem jelentette be önmaga feloszlatását, hanem kongresszust tartott. Ott alakult meg az MSZP és maradt MSZMP-nek a maradék. Aki nem akart többpárt rendszert, az továbbra is szavazhatott az egypártra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés