Mesterötös

2022. április 3. 23:02

Kacsoh Dániel
Mandiner
A hatalom a népé: MZP-t lenullázták a szavazók, a polgári oldalt egyértelműen megerősítették. Ez történt 2022. április 3-án.

Néhány idézet az elmúlt napokból:

Márki-Zay Péter április 1-jén: Itt állunk a győzelem kapujában

Karácsony Gergely április 2-án: Mikor elképzeltem, ez a hatalom, hogyan porlad szét, az ilyen

Dobrev Klára április 3-án: Győzni fogunk!

Vegyük az előzményeket: a baloldal és a szélsőjobboldal kiegyezett egymással, létrejött a hatpárti összefogás, lekottázott előválasztás, nemzetközi támogatás, „civil” listavezető, közös miniszterelnök-jelölt, koronavírus-válság és háború a szomszédban. Ha valóban rossz bőrben érzik magukat a magyarok, nem tetszik nekik a rendszer, elegük van belőle, mást akarnak, végre van, illetve lett alternatíva.

Szinte a teljes ellenzéki holdudvar asszisztált Márki-Zay Péter sületlenségeihez.

Azért voltak néhányan, akik a túloldalon is felszisszentek, mondván, nem lesz jó fegyverszállításról meg katonák Ukrajnába küldéséről értekezni, összevissza beszélni a rezsicsökkentés eltörléséről, az egészségügy magánosításáról meg arról, hogy a fél kormány meleg. Jelzésértékű volt az is, ahogy Gyurcsány Ferenc taktikusan a háttérbe húzódott. Megfordult az irány: a bukott miniszterelnök nem akarta „összemárkizayozni” magát. Érthető. Most már pláne.

Lesz majd nyilván balos magyarázkodás is, de alighanem minden szóért kár lesz. Ez a projekt becsődölt, a „csodafegyver” visszafelé sült el.

A helyzet a következő: a balliberális oldalon se morális tartás, se program, se arc. Nincs kompetencia, nincs alternatíva, nincs semmi.

A népet megkérdezték, az emberek állást foglaltak, az eredmény egyértelmű. Hiszen végeredményben a hatalom a népé. A jelek szerint még az „antiorbánista” Budapest sem teljesen elkötelezett a baloldal mellett, nem is beszélve a vidék Magyarországáról.

Mi következhet most? A kormány évtizedek óta nem látott gazdasági és diplomáciai kihívásokkal lesz kénytelen szembenézni, ehhez jól jön az erős társadalmi felhatalmazás. A minden létező felállást és receptet kimerítő baloldalon ezzel szemben a körülmények ostorozása mellett

hamarosan megindulhat a bűnbakkeresés – erre a szerepre nyilván szerencsétlen MZP lesz a legalkalmasabb.

Aki – Lázár Jánost idézve – mostantól nem más, mint politikai hulla. Se a saját körzetét nem hozta, se az ellenzéki tábort nem tudta növelni. Sőt.

Némi meglepetés, hogy a Mi Hazánk parlamentbe jutásával létrejött a centrális erőtér upgrade-elt verziója, izgalmasabbá téve a politikát.

Végezetül a megosztottságról. Az ellenzéki tábort a végletekig felhergelték, pedig a jelenlegi helyzetben még az Orbán Viktorral elégedetleneknek is elemi érdekük, hogy ne MZP legyen Magyarország vezetője.

Ez a veszély elhárult, kezdődik (újra) a munka. A Fidesz-KDNP és közössége ugyanis megint átment a legvastagabb falon: jöhet az ötödik Orbán-kormány!

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha pedig a te szájízed szerint választ, akkor modern, nyugatos, európai, még európaibb nép lenne, ugye?
Jöhet újra az árvalányhajazás, bőgatya, genetikusan alattvaló es más hasonló kedvességek!

De maga az ötlet, hogy Maki odarángatta a gyerekeit erre a dobogóra, egész elképesztő galádság. Szerencsétlenek csak néztek, mint a moziban és kényszeredetten néha még tapsolták is az apjukat lagymatagon.

Jók ezek a nyitóidézetek.

Amúgy döbbenetes a KUSS ellenzéki oldalon. Ez az eredmény pofán vágta őket. Itt megélhetési politikusok egész sora megy a levesbe, miután "tuti befutók" estek ki a parlamentből Szél Bernedettől Czeglédy Csabáig... lesz itt még haddelhadd.

Persze... de azért itt kiváncsi leszek majd a kibeszélőkre.

Amikor egy Széll, egy Harangozó, egy jobbikos stb. rájön, hogy VÉGE. Holnaputántól nem parlamenti képviselő. LEMENT KUTYÁBA, és nem került be a parlamentbe. (Közben meg mondjuk a jobbikosnak ott lesz az önállóan is bejutó, magát nem összegyurcsányozó MH kontrasztja is).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés