Időgép: a kidobott erdélyi szavazólapokról szóló cikkét már február elsején megírhatta a Telex

2022. március 31. 16:46
A cikk megszületésének és publikálásának ideje közti eltérésre a Transzparens Újságírásért Alapítvány által felkért független választási médiafigyelő delegáció bukkant rá.

Mint arról beszámoltunk, az ismert baloldali aktivista, Parászka Boróka lakhelyétől nem messze kidobva találtak 25-30 szavazólapot, a baloldal pedig ennek hatására a külhoni szavazatok megsemmisítését követeli. Bővebben ide kattintva olvashat erről. 

A hírről beszámolt többek között a Telex, a sztorit pedig megosztották Facebookon is. Érdekesség, hogy a Facebook fejlesztői oldalán található URL alapján ezt a cikket a portál még 2022. február elsején írta meg: 

Hogy lehet februári a cikk, hacsak március 15-én kapták kézhez a levélszavazatokat?

A cikk URL-jénak fent bemutatott időbeli sorrendje ugyan cikkünk írásának megkezdése óta is módosult, azonban, mint a Transzparens Újságírásért Alapítvány rámutat, a Google keresőmotorja által tárolt változat alapján

a Telex valójában február elsején hozhatta létre a cikket.

Külön érdekesség, hogy a levélszavazatokat Erdélyben csak március 15-én vehették át a választópolgárok.

„Technikai hiba”

A furcsa eset kapcsán megszólalt a Telex főszerkesztője is a Transzparens Újságírásért Alapítványnak. 

Mint Dull Szabolcs írta, „a cikk a Transtelexen jelent meg ma reggel 8:55-kor”, és állítása szerint „cikk szerkesztőségi rendszerünkbe való átvételekor technikai hiba történt a dátumozással, visszaugrott egy véletlen időpontra, ezt azonnal megjavítottuk.”

Kapcsolódó

A levélszavazatokkal kapcsolatban Sepsiszentgyörgy polgármestere egyébként úgy reagált: szervezett provokációról van szó, hiszen „mindannyian tudjuk, akik levélszavazatot töltöttünk ki, hogy minden lezárt borítékban van azonosító nyilatkozat. Anélkül nem érvényes a szavazat”. Erről itt olvashat bővebben...

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 260 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csalásra készül a baloldal! Felhívom a figyelmet, a szavazóbiztosok, akik messziről érkeznek és érvényteleníthetik az érvényes szavazatokat egy tollal beleikszelve, vagy ki tudja, mit találnak ki. Mert mindig megvádolják ellenfeleiket azzal, amit éppen elkövetni készülnek!

Hát de a Dull Szabi megjavította az időpontot, most mi a baj?

:))))

Az összes körülmény teljesen életszerűtlen... ez már nem a kilógó lóláb, ez egy egész ló...

kunfia 2022. március 31. 17:28
1
@X Terminátor
Teljesen mindegy ki csalt.

Na, kérlek szépen, kunfasza olvtárs ugyancsak megfogalmazta a moslék lényegét.

Teljesen mindegy, hogy ki csalt, csak vegyük el a jobboldali szavazatokat.

Ezkurvahülye, mint a Márky.

"visszaugrott egy véletlen időpontra"

Na persze, és ezt a szar kamut el is kéne hinnünk. Ezt már elkezdtétek február elsején írni. Ócska hazug pondrók vagytok.

A teleyes részéhez nem értek, az csak a hab lenne a tortán.

Én az alaphelyzetről mondom, hogy képtelenség (= teljesen nyilvánvaló ballib koholmány).

Megpörkölt, de amúgy sértetlen és olvasható szavazólapok egy zsákban egy szeméttelepen, ahol arra fut egy újságíró? Aztán ott terem Parászka? Három nappal a választás előtt? Úgy hogy kb. zéró értelme lenne egyáltalán csalni? Please...

Tényleg? emlékszel a kékcédulás választásra? És én meg arra, hogy 2002-ben a városunk elkeszei bevitték a kitöltött szavazólapot és kihozták az üreset az emeszpés aktivista pedig fizetett nekik és így láncban vitték a szavazatot az emeszpére. Olyanokat vettek rá a szavazásra, akiknek esze ágában sem volt szavazni és biztosan az ő jelöltükre adták le a voksukat! Mindezt ellenzékből.

Nektek a véretekben van a csalás a lopás!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés