Szabó Tímea hazugságokat terjesztett Bús Balázsról az ügyészség szerint

2022. március 31. 21:39
A Párbeszéd társelnöke korábban azt állította, hogy ügyészségi iratok utalnak a Bús Balázs és Vizoviczki László közötti korrupciógyanús kapcsolatra.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, az ellenzék óbudai képviselő-jelöltje arról beszélt kedd déluán egy, a Facebookra feltöltött videóban: „hivatalos jegyzőkönyvek utalnak arra, hogy a Fidesz-KDNP-s Bús Balázs akkori óbudai polgármester, mostani képviselő-jelölt kenőpénzt fogadott el Vizoviczki Lászlótól”.

Az ügyészség szerint Szabó Tímea hazugságokat terjesztett

A sajtóban megjelentekkel ellentétben a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a Vizoviczki László és társai ellen indult nyomozásban felmerült vallomások alapján hivatalból vizsgálta és a feltárt bizonyítékok alapján

kizárta annak gyanúját, hogy Bús Balázs volt III. kerületi polgármester korrupciós bűncselekményt követett el

– tájékoztatta a PestiSrácok.hu-t a KNYF megbízott vezetője. Fürcht Pál emlékeztetett, hogy a Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő és egy magánszemély feljelentése alapján a hatóság a nyomozás iratait ismét áttekintette, és az azonos tárgyban tett új feljelentést 2016. szeptember 26-án elutasította, az erről szóló határozatot pedig a feljelentőknek megküldte.

Címlapkép: MTI/Soós Lajos

Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés