Péterfalvi: adatvédelmi kérdéseket vet fel az ellenzék sms-kampánya

2022. március 29. 17:45
Az adatvédelmi hatóság elnöke is kapott névre szóló szöveges üzenetet hivatali mobilszámára a baloldaltól.

Péterfalvi Attila, az Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint is felvet adatvédelmi kérdéseket az ellenzék által indított sms-kampány, amely akár hatósági vizsgálat tárgyát is képezheti.

A NAIH elnöke – aki egyébként maga is kapott hivatali telefonjára ilyen sms-t – lapunknak elmondta: abban az esetben, ha valaki nem tiltja le a szolgáltatójánál a számát, akkor alapvetőn nem kizárt, hogy kaphat ilyen üzeneteket, 

azonban az, hogy ezek az sms-ek névre szólóak, már problémás lehet.

Péterfalvi elmondta: az ő hivatali mobiltelefonjának száma sem nyilvános, így ő is meglepődött, hogy keresztnevén szólították meg az sms-ben, hogy szavazzon a „változásra". 

Ahogy mi is beszámoltunk róla, számos olvasónk, sőt kormánytagok is kaptak a választásra és a baloldalra való voksolásra buzdító sms-es üzeneteket. 

Információink szerint több, mint kétmillió ilyen szöveges üzenet ment ki, akad olyan, aki nem is csak egy sms-t kapott. 

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója keddi, MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában törvénytelennek nevezte az akciót, amelynek kapcsán szerinte személyes adatok törvénytelen használata, valamint tiltott kampányfinanszírozás gyanúja is felmerül.

Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annak adja meg, akinek ő akarja.

Mint ahogy a Párt sem, amikor a covid oltás miatt kötelezően megadott emil címekre küldte ki a kampányszöveget. Vagy kedvenc Pártodnak ezt megbocsátod???

Akkor szerencséd volt:

"...Megint érkezett a kormány üzeneteit hirdető, a járványhoz viszont egyáltalán nem kapcsolódó emailek azokra az címekre, amelyeket a vakcinaregisztrációs oldalon adtak meg korábban azok, akik koronavírus elleni oltásra regisztráltak. Ezúttal a gyermekvédelmi népszavazásra hívja fel a figyelmet a Kormányzati Tájékoztatási Központ..."

"... A koronavírus-hírlevélre feliratkozóknak a Kormányzati Tájékoztatási Központ az orosz–ukrán háborúról szóló tájékoztatás részeként az ellenzéket bíráló kampányüzenet is küldött..."

De az ugye megvan, hogy a koronavírus elleni oltáshoz kellett megadni -kötelezően- az emil címet, amire Pártunk és Kormányunk kéretlenül küldözgette a kampányszöveget??
Szóval szó sincs hírlevélre való feliratkozásról.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés