Rutte: Elég gyorsan sor kerülhet az orosz kőolaj bojkottjára

2022. március 24. 10:29
Az NlTimes című lap szerint a holland kormány számára nincsenek tabuk, ha szankciókról van szó.

Mark Rutte holland kormányfő szerint, az orosz kőolaj bojkottjára elég gyorsan sor kerülhet – jelentette a NlTimes című lap hírportálja csütörtökön.A miniszterelnök a holland parlamentben tartott szerdai vita keretében azt fejtegette, hogy az olajbojkottnak nem lesz túl nagy hatása a holland gazdaságra nézve.   

„Az Európai Unió eddig kemény szankciókat vezetett be Oroszországgal szemben az ukrajnai invázió miatt, de egyre bonyolultabbá válik újabb büntetőintézkedésekkel előállni” – jelentette ki Rutte az NlTimes szerint. A miniszterelnök hozzátette, hogy az orosz kőolajimport betiltása Kelet-Európa számára lenne nehéz, mert finomítóik az orosz olajtól függenek. Véleménye szerint az olajbojkott könnyen megvalósítható, de nem járna nagy eredménnyel, mert Oroszország máshol, például Indiában könnyen el tudja adni a kőolaját.    

Azt a kezdeményezést, hogy az EU zárja le kikötőit az orosz hajók előtt, Rutte támogatja, de – mint fogalmazott – meg kell fontolni, mi történjen az élelmiszerszállító hajókkal. A hírportál azt is írja, hogy a holland kormány számára nincsenek tabuk, ha szankciókról van szó. Az orosz földgáz leállítása azonban egyelőre nem lehetséges, mert az EU még mindig túlságosan függ ebből a szempontból Oroszországtól.    

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA-ANP/Sem Van Der Wal

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Rutte? Nem tudtam.

1./ Nem lopták el, hol a bizonyíték.
2./ Mi köze ennek a gáz szállításhoz, meg az olajhoz.
Gáz pénzért sincs más, vagy a gazdádnak van konkrét ötlete, mi meg is valósítható..

"Az orosz földgáz leállítása azonban egyelőre nem lehetséges, mert az EU még mindig túlságosan függ ebből a szempontból Oroszországtól. "
Eszreint mégis van tabu.
Mindenki a saját érdekeit nézi a szankcióknál. Az USA veszi a plutóniumot, mert gázt, olajat eddig sem vett, azt szankcionálja.
Szankcionáljuk az orosz pezsgőt meg kaviárt, azt kibírjuk.

Már nem olyan sokat kell dolgozniuk az EU tönkretételén. Esélyes a közös fázás és éhezés az európai egyesült államokban.
Jó lesz vigyázni!

Az egész unióban egy államférfi van.
Ha most születik, nehéz évtizedek jönnek, míg felnő a jelölt:-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés