Bajnai segíthette győzelemhez Márki-Zayt az előválasztáson

2022. március 21. 11:27
A legutóbbi önkormányzati választásba is beavatkozott a volt kormányfőhöz kapcsolódó cégcsoport, amely a mostani kampányban is aktív.

Befolyásolhatta, sőt akár el is  eldönthette Bajnai Gordon és köre az ellenzéki előválasztást azokon az adatelemzéssel és kampánytanácsadással foglalkozó cégeken keresztül, amelyeket egykori titkosszolgálati miniszterével, Ficsor Ádámmal hoztak létre - írta az Index, a birtokába jutott dokumentumok alapján.

A lap birtokába került felvételen Ficsor egyebek mellett arról beszél, hogy a 2019-es önkormányzati választáson

ők segítették győzelemhez az ellenzéket egyes körzetekben, és a főpolgármester-választáson is.

Bajnai bizalmasa konkréten tizenkét körzetről beszélt, ahol beavatkoztak a kampányba és sikerhez is segítették az általuk támogatott polgármester-jelöltet.

Ficsor Ádám elmondta, hogy olyan rendszert építenek, ami „felismeri azokat a szavazókat, akik hajlandóak egy lépéssel közelebb lépni a kampányodhoz”. Erre 20-30 különböző eszközt is használnak a hírlevelektől kezdve, az online kvízeken, játékokon keresztül, egészen az olyan innovatív elemekig, amelyek például „tanácsot adnak az embereknek, hogy kérjék vissza az adójukat”.

Ficsor, aki nyíltan elismeri, hogy beálltak Márki-Zay mögé, arról is beszél, hogy az országgyűlési kampányban is aktívak, ahol elsősorban a billegő körzetekre koncentrálnak majd.

Az Index birtokában került felvételből pedig az is kiderül, hogy

Ficsorék az ellenzéki előválasztás végeredményét is tudták befolyásolni 

A lapnak az előválasztásra és Bajnaiék tevékenyégére is rálátó forrás azt nyilatkozta, hogy a volt miniszterelnök kérésére lett Karácsony Gergely helyett Márki-Zay Péter Dobrev Klára ellenfele a második fordulóban, akit a datadatos csapat segített győzelemhez. 

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, óriási választói adatbázist építenek Gyurcsány Ferenchez és Bajnai Gordonhoz köthető hazai és külföldi vállalkozások – amelynek segítségével nagy mértékben befolyásolhatják a szavazók viselkedését.

A szövevényes céghálóban feltűnik Ficsor mellett feltűnnek a volt miniszterelnökök bizalmasai is, így Szigetvári Viktor, korábbi államtitkár vagy a jelenleg az ELTE-n oktató Dessewffy Tibor, akik különböző pozícíókban mind szerepet vállalnak a legfontosabb cégnek tekinthető DatAdat Professional Kft.-ben.

A DatAdat Professional Kft. működtetése elég sokat hoz a konyhára: a taggyűlési jegyzőkönyvéből  kiderül, hogy a

2020-ban a társaság által a tagok részére kifizetett osztalékelőleg összesen 465 367 471 forint volt.

Bajnaiék aktivizálódását támasztja alá az is, hogy nemrég létrehoztak egy ellenzéki üzeneteket közvetítő új portált, Erősítő néven amely mögött Dessewffy áll és amely a Telex, a HVG, a 444, a 24.hu, a Magyar Hang és a Válasz Online anyagait is propagálja.

A felület adatkezelője egy Észtországban, Tallinban bejegyzett cég, az Amplify App OÜ, amelyet pontosan ugyanarra a címre jegyeztek be tavaly decemberben, mint a többszázmilliós forgalmat bonyolító, DatAdat OÜ nevű vállalkozást.

Fotó: Máthé Zoltán/MTI

Összesen 57 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem gondoltam volna, hogy ezt valaha leírom: Bajnai remeket húzott Márki-Zayval.

Tehát MZP liba.

Tudtam, hogy Bajnai a szíve mélyén fideszes!

Ez nem vicc, ezt elhülyéskedni óriási hiba!
A helyhatósági választások során 12 körzetben tartott főpróbát a rendszer, mind a 12-őt megnyerték. És ennek tudható be, hogy bár Tarlós vezetett, Karácsony nyert.
Ez valóban nemzetbiztonsági kérdés, ÉBRESZTŐ!!!

De nem tud róla:-)
Ha Bajnainak jó döntésnek tűnt MZP, nyilván rossz a nyilvántartásuk. De valszeg csak a felhozatal gyenge minőségét nyerte meg MZP. Karácsony meg ebben a körben is süllyesztő:-)

Valóban. Szívesen beállna csereként az utolsó öt percre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés