Nem, nem, nem és nem!

2022. március 16. 19:17

Máthé Zsuzsa
Messzire mutat az áprilisi népszavazás tétje.

Négyszer mondtam igent az életre, négy csodálatos gyermeknek adhattam életet, Istennek hála, de még a legkisebb születésekor, nyolc évvel ezelőtt sem gondoltam volna, hogy 2022-ben egy népszavazáson kell négyszer nemet mondanom arra, hogy ne egy fenekestül felfordult, megbolondult világban éljenek. Április 3-án nem „csak” választunk, de fundamentális döntést hozunk a jövőről is, nem elsősorban a mai szavazókorú magyarokéról, hanem a gondoskodásunkra, józanságunkra, felelősségünkre bízott gyermekek jövőjéről.

Messze túlmutat a pártpolitikai szimpátián, a belpolitika szokásos eseményein ennek a népszavazásnak a tétje. És hogy mindez valami légből kapott, mondvacsinált ügy volna, szándékosan megtévesztő, extrém példákkal? Szó sincs róla! Nincs tisztában a világban zajló folyamatokkal az, aki a feltett négy kérdésre csak legyint, hogy úgysem érhet el hozzá, a közvetlen környezetébe a nyugati agybaj. Sajnos ez nincs így, és az is biztos, hogy nem a helyi tanító nénin vagy a szülőkön fog múlni.

Aki olvasta a – meglehetősen zavaros eljárás alapján – nemrég publikált szakmai állásfoglalást, amelyet befolyásos magyar pszichológusok és pszichiáterek adtak ki (homályban hagyva, hogy ki is írta), bizonyos, hogy már nem gondolja annyira távoli, megfoghatatlan ügynek a gyerekek nemi identitásával, szexuális nevelésével kapcsolatos – még csak egy évtizede is kabarészínpadra illő – kérdésfeltevéseket. A nyilvánvaló politikai céllal született nyilatkozatban leírták például, hogy „a születéskori nem számos esetben még biológiailag sem egyértelmű”. Hm… Eddig egész jól működött a kék vagy rózsaszín karszalag felcsatolása a szülészeteken, most azonban olybá tűnik, hamarosan ez is mehet a levesbe, nem lesz itt fiú-lány „binatalitás”. Az Egyesült Államokban Joe Biden által frissen kinevezett atomenergetikai vezető például drag queenként és vállalt kutyafetisisztaként (újra tanultam valamit a világ sokszínűségéről) talán nem is ember, hanem eb, emberi porhüvelybe kényszerítve. Nevethetnénk, de a helyzet sokkal inkább sírásra ad okot.

Nyitókép: Shutterstock

Ez a cikk csak előfizetéssel rendelkező olvasóink számára elérhető. Ha van érvényes előfizetése, jelentkezzen be!

Bejelentkezés