Zelenszkij közölte, hogy kész tárgyalni Oroszországgal

2022. március 12. 16:16
Lapértesülések szerint nem kizárt, hogy Jeruzsálemben lesznek a béketárgyalások.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök készségét fejezte ki az Oroszországgal folytatott tárgyalásokra. Lapértesülések szerint arra kérte az izraeli miniszterelnököt, hogy hívja össze a béketárgyalásokat Jeruzsálemben.

Kijev azon az állásponton van, hogy az Oroszországgal folytatott magas szintű tárgyalásokat semleges területen kellene megtartani

– mondta Zelenszkij, Izraelt megnevezve, mint lehetséges házigazdát a  tárgyalásokra.

„Beszéltünk [Naftali] Bennett izraeli miniszterelnökkel, és azt mondtam, hogy ma nem helyes [a találkozókat] Beloruszban tartani.

Nem technikai, hanem vezetői találkozókról beszélek.

Azt gondolom, hogy Izrael lehet egy ilyen ország, és Jeruzsálem? Igen, azt gondolom. És ezt meg is mondtam neki” – jelentette ki Zelenszkij.

Nem sokkal korábban az izraeli média arról számolt be, hogy az izraeli kormányfő arra szólította fel az ukrán elnököt, hogy fogadja el Vlagyimir Putyin követeléseit. Naftali Bennett izraeli miniszterelnök állítólag azt tanácsolta Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek, hogy fogadja el Oroszország javaslatait az országában zajló konfliktus befejezésére – jelentette pénteken az izraeli média.

Az ön helyében én a népem életére gondolnék, és elfogadnám az ajánlatot”

– idézte Bennettet a Jerusalem Post egy meg nem nevezett magas rangú ukrán tisztviselőre hivatkozva. Az izraeli kormányfő kedden folytatott telefonbeszélgetést az ukrán elnökkel.

Fotó: AFP/EYEPRESS

Összesen 207 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hiszem, h. Putyin elmegy Izraelbe. Tulajdonképpen szinte elég, ha Zelenszkij elmegy és ott is marad.
A magyarok 56-ban nagyon örültek volna a semleges státusznak, orosz megszálló katonaság nélkül. Nem kellett volna sem biológiai kutató labor hálózat, sem a Szovjetunióra irányzott rakéták.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés