Olaf Scholz: Folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal

2022. március 7. 18:21
A német kancellár szerint az Oroszországból érkező olaj- és gázszállítmányok „alapvető fontosságúak” az európai gazdaság számára.

Egyre gyakrabban merül fel az orosz energiaimport esetleges felfüggesztése az EU-ban a szankciók részeként, ezt forszírozza az Egyesült Államok és Ukrajna is, ám úgy tűnik, az EU legerősebb állama nem támogatja ezt az irányt.

Olaf Scholz német kancellár hétfői nyilatkozatában leszögezte: az Oroszországból érkező olaj- és gázszállítmányok „alapvető fontosságúak” az európai gazdaság számára. A német vezető szerint másképp nem biztosítható a fűtés, a közlekedés és az áramellátás. Scholz szerint bár sürgető feladat, hogy az EU alternatívákat találjon az orosz függőségre, ez szerinte „nem fog egyik napról a másikra megtörténni”.

Ezért a mi részünkről tudatos döntés, hogy folytatjuk az üzleti együttműködést az energiaellátás területén Oroszországgal”

Németország Olaszország mellett a másik uniós tagállam, amely a leginkább rá van utalva az orosz energiaimportra, de a magyar kormány is ellenzi, hogy energiaügyi kérdések a szankciók közé keveredjenek – írja a Politico.

Nyitókép: Michael Kappeler / dpa-Pool / AFP

Összesen 203 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hoppá.

Kellett rázni a pofonfát...
És már lehet, hogy késő bánat...

:(

Hát igen. Az USA és az EU érdekei nem esnek egybe. Ki fog győzni?

Sok ilyen hülyeséget tudsz még?

Hú, inkább ne most!

Most mennek eligazításra.

Lehet, hogy a macskák után az orosz kutyákat is kitiltják a szépségversenyekről.

Elmondanád, milyen más forrásra alapoztál volna, honnan jött volna, mennyiért? Ja, és az miért nem lenne függőség? Ott nem lennének elzárható csapok?

Sőt: német pávatánc...

:-)

Most eljött az idő, hogy az unió saját lábra álljon. Amiben csak lehetséges, törekedjen az önellátásra. Elsősorban élelmiszer! Aztán a többi!

Pl: az unió nem támogatja eléggé a búza és kukorica termesztést, ezért pl az olaszoknál sokan abbahagyták. Jobban megérte az unión kívülről importálni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés