Megrongálták a hegyvidéki Turul-szobrot

2022. március 3. 15:05
Ismeretlen tettesek a „bűn” és „bűnös” szavakat fújták fel vörös graffitivel a szobor talpazatára.

Feltehetőleg szerdán hajnalban ismeretlen tettesek súlyosan megrongálták a XII. kerületben található emlékművet – számol be a Védett Társadalom Alapítvány. A büntető törvénykönyv alapján a rongálásért akár három év szabadságvesztés is kiszabható, amennyiben az elkövető védett kulturális javak körébe tartozó tárgyat, műemléket, régészeti lelőhelyet vagy régészeti leletet rongál meg.

Mint a portál is emlékeztet: a 12. kerületi turulszobor körül az emlékmű 2005-ös felállítása óta forrnak az indulatok. Volt már ellene bontási határozat és a bontás elleni tömegtüntetés,

Nyitókép: Védett Társadalomért Alapítvány

Összesen 66 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ennyit a magyar oktatásról. Mikor lesz már az elkövetők iskolája is megemlítve?

Folytatás következik?
Részletek Charles Gati: Hungary and the Soviet Bloc (Duke University Press, 1986) című könyvéből:
„Még jobban, mint Romániában vagy Lengyelországban, a zsidó származásúak vezették a magyar kommunista pártot és a kommunisták dominálta notórius politikai rendőrséget a második világháború utáni több mint egy évtizedben. …

Az nem kíván különösebb dokumentációt, hogy a magyar kommunista párt oly sok felső vezetője volt zsidó eredetű. Természetesen ők nem tartották a zsidó vallási ünnepeket vagy zsidó hagyományokat. Valójában a szülők és nagyszülők hagyományainak elutasítása azt a szükségletüket jelzi, hogy megtagadják a családi kötődéseiket. Révai József hírhedett korai verse, melyben erőteljesen kifejezte kívánságát a szülei azonnali haláláról, önmagáért beszél. Az, hogy magyarosították neveiket szintén jelzi egy új azonosság felvételének igényét: Rákosi korábban Róth volt, Gerő korábban Singer, Farkas korábban Wolf, Vas, akinek nagyapja egy rabbi volt, korábban Weinberger, Péter Gábor, a politikai rendőrség szadisztikus főnöke, korábban Auspitz Benő, Nógrádi Sándor korábban Grűnberger, Horváth Márton korábban Schiller és így tovább.

Az, hogy a politikai rendőrség vezetésének, amely a rettegett rövidítés ÁVO később ÁVH-ként ismert, 70-80 százaléka volt zsidó, szimbolizálta a zsidóság évezredes békés hagyományaival való lélektani törést – kompenzálandó az elődök feltételezett gyengeségét és az új önkép felvételét.” (100. old.)

A szovjet kommunisták halálteljesítménye ugyanis a következő korszakok végére, göngyölve:

A polgárháború idején 1922 végére: 3,284,000
A NEP korszak 1928 végére: 5,484,000
A kolhozosítás, éhhalál 1935 végére: 16,924,000
A Nagy Terrorral 1938 végére: 21,269,000
A sztálini foglalással 1941 közepéig: 26,373,000
A világháborúval, 1945 közepéig: 39,426,000
A háború után 1953 végéig: 55,039,000
A poszt-sztálinista kor 1987 végéig: 61,911,000

Forrás: R. J. Rummel: Soviet Genocide and Mass Murder since 1917 (Szovjet népirtás és tömeggyilkosság 1917 óta), Transaction Publisher, 1990.

Innen látszik, hogy például Hitler hatalomra jutásakor a szovjet halálteljesítmény már körülbelül 12,000,000 erőszakosan, idő előtt elpusztított embernél tartott.
A zsidó ÁVH-sok hány millió elvtársaik által megölt keresztény ember után kezdték bizonyítani, hogy szakítottak a békés hagyományokkal?

Én elhiszem, hogy tényekre sokszor csak hisztériával lehet reagálni.

Szimbólum se kell:
Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrégiben számszerűsítette, hogy „az első szovjet kormány 80-85%-a volt zsidó”. Majd kitért arra, hogy „e túlnyomóan zsidókból álló szovjet kormány politikusait hamis ideológiai megfontolások vezették és támogatták a zsidók, az orosz ortodox keresztények, a muzulmánok és más vallási csoporthoz tartozók letartóztatását és üldözését. Mindenkit ugyanabba a kategóriába soroltak.”
(Forrás: www.timesofisrael.com , 2013 június 10.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés