Két ok, amiért biztosan nem lesz Paks 2

2022. március 2. 14:45

Rónai Sándor
MTI-OS
A Fidesz által Európa erős emberének mutatott Orbán Viktornak beleszólása sincs a történésekbe.

„Az elmúlt egy hétben az Ukrajnát ért orosz agresszió zárójelbe tette az elmúlt 12 év magyar külpolitikáját és a keleti nyitást, ez pedig érinti Paks 2-t is.

A DK szerint 2 egyértelmű okból sem fog megvalósulni a Fidesz dédelgetett álma, hogy hazánkat évtizedekre Oroszországnak eladósítva az orosz Roszatommal építtesse meg Paks 2-t:

1. Tegnap az Európai Parlamentben maguk a fideszes EP-képviselők is megszavazták Paks 2 leállítását, igent nyomtak arra, hogy »véget kell vetni minden nukleáris területen történő együttműködésnek Oroszországgal, különös tekintettel a Roszatommal és annak leányvállalataival kötött együttműködésnek«; 

2. Az Egyesült Államok és az Európai Unió 7 orosz bankot is ki fog zárni a nemzetközi tranzakciókat lehetővé tevő SWIFT-rendszerből, ezek között pedig ott van a Vnyesekonombank is, Paks2 orosz finanszírozója.

A Fidesz által Európa erős emberének mutatott Orbán Viktornak beleszólása sincs a történésekbe, a paksi bővítés sorsa eldőlt az Ukrajna elleni orosz támadás pillanatában. Már csak az a kérdés, hogy Orbán Viktor mikor ismeri be ezt az évtizedes kudarcot.”

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 189 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi van Rónai? Még mindig azt is hazudod, hogy nyertetek 2018 októberében? Most is, ebben a témában is hazudozol? Még mindig falazol a főnöködnek Öszöd dolgában?

A DéKás 2. pontjára:
Szerintem ha Paks 2 építés kapcsán a Vnyesekonombanknak nem fizethetünk SWIFT-en át akkor majd megpróbálhatunk (trendi, működő példaként) Blockchain-on fizetni. ( Lakossági és nemzetgazdasági villanyos áramtermelő blokkokért majd' úgy mint holmi drogdiler terroristák :-D
) Digitális coinban.
Atomerőmű blokkok árát blokkcséjnen. A felmerülő bitkoin-bányászati költségek energia fedezetéül messze NEM szükséges egy egész paks , mint tudjuk .

Emellett hülye. A második világháború felelősének kikiáltott Németországgal meddig is nem kereskedett a Nyugat?

2003. Paks , franciák által elismert hiba miatti baleset! Na. Ki tudhatja, talán Ők kerülnek esetlegesen pozícióba a Great (Paks II) Reset átrendezési projekt során....
(Ha nem atomellenes jávor barmok kerülnek fejünk fölé pozícióba.)

Jól látod, a választás tétje ezzel hihetetlenül kikristályosodott. Április harmadikán erről dönt a nép, ezt a választási lehetőséget kell nagy plakátokon, autókra szerelve körbevinni az országban, s bedobni szórólapként minden postaládába. A Nyomtasd Te is mintájára. De ezen kívül nem kell ráírni semmit sem. Legfeljebb rajzokkal még világosabbá tenni az alternatívákat. Az egyik alternatíva, meleg a lakásod, felkapcsolhatod a villanyt, a másik fagyoskodsz, a lakótelepen is beállíthatod a kályhát, amit szeméttel fűthetsz. A vizet ballonokban kapod, míg Gyurcsány a fürdőkádjában lubickol........vagy a Bahamákon..

Az apró hazugság ott van, hogy itt nem az elmúlt 12, hanem az elmúlt 20 év politikájáról van szó, mint az Gyurcsány egy 2009-es interjújában maga fogalmaz meg. Bónuszként a paksi beruházás előkészítése szintén a szocialista érában indult meg. Öngól.

"(Gyurcsány) ....véleménye szerint Bajnai Gordon kormánya jól él a magyar-orosz kapcsolatok elmúlt hét évben szerzett értékes politikai örökségével. "A folyamatot még Medgyessy Péter kezdte el" - jegyezte meg elődjéről Gyurcsány, hozzátéve, hogy a következő fél évben még biztosan lesz a magyar kormánynak hivatalos magas szintű találkozója Moszkvában."

http://nol.hu/kulfold/gyurcsan..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés