Láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat

2022. február 26. 18:40

Robert C. Castel
Facebook
Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege.

„A háborúnak számtalan káros következménye van. Ugyanakkor van legalább egy haszna is. A képessége arra, hogy az arcunkba ordítsa, hogy a királynak nincs ruhája. Ez igaz a migráció kérdésére is. Az ukrán válság képeit még nem sikerült a média narratíva-bűvészeinek átmasszíroznia. A meztelen valóságában láthattuk, hogy milyen is egy valódi menekültáradat.

Nők, gyerek, idős férfiak, családok. Nem huszonéves fiatal férfiak cigarettázó, mobiltelefonozó tömege. Talán gazdasagi migránsok, talán szerencsét próbálni jöttek egy jobb élet remenyében. Legitim emberi vágy, de azért nem kell őket menekülteknek hazudni. Ne űzzünk gúnyt a valódi menekültekből.

Mert aki a valódi életveszély ellen menekül, az nem egyedül jön, hanem a családjával. Ha valódi mensch, akkor a családja jön nélküle, ő pedig ott marad harcolni, hogy legyen hová visszatérniük. Érdemes ezeket a képeket az emlékezetünkbe vésnünk mert a harcok végén ott várnak ránk a narratíva-bűvészek a megszokott, régi hazugságaikkal. Mintha semmit sem láttunk volna.”

Nyitókép: Facebook

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés