NAV: Költségvetési csalás gyanúja miatt tartanak házkutatást az Oltalom Karitatív Egyesületnél

2022. február 21. 17:56
A NAV Központi Nyomozó Főosztály 2020. január 20. napján nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen egy, az adóigazgatási szakterülettől érkező bűnügyi tájékoztatás alapján – közölte az adóhatóság az MTI-vel hétfőn.

„A büntetőeljárás során okirati bizonyítási eszközök felkutatása és lefoglalása vált szükségessé, ezért a NAV nyomozói 2022. február 21-én kutatást tartanak a nyomozás során beazonosított irattárolási helyeken, azaz a 1086 Budapest, Dankó utca 9., Dankó utca 11. és Dankó utca 15.  szám alatti helyiségekben” – írta közelményében a NAV.    

Mivel a nyomozás jelenleg is folyamatban van, a NAV a büntetőeljárásról nem hozhat nyilvánosságra egyéb részleteket.

Az Oltalom egyesület is elismerte, hogy 246 milliós járuléktartozása van

„Az Oltalom Egyesület a honlapján tavaly február 22-én tett közzé egy tájékoztatást, amelyben elismerte, hogy több mint 246 millió forinttal tartozik bérfizetések járulékterhei miatt a NAV-nak. A 2021. február 22-én közzétett tájékoztatásban azt írták, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei anyagilag ismét kritikus helyzetbe kerültek. A NAV (meg sem várva azt, hogy az ítéletet kézhez kapjuk, vagy valamennyi jogi fórumon ügyünk végigfusson) a mai napon számlánkra terhelte azt a 246.131.000 (kétszáznegyvenhatmillió egyszázharmincegyezer – ebből 90.000.000 forint késedelmi büntetés) forintos hátralékot, mely az egyes intézményeink bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelenti”.    

Azt az összeget, ami jogosan járna, és évek óta mégsem kapjuk meg, mi sem tudjuk visszafizetni járulék vagy más tartozás formájában.

Hangsúlyozzuk, hogy a tőlünk elvett pénzből nem egyházunk hitéleti tevékenységét finanszírozzuk, hanem a legszegényebbeknek adunk reményt gyógyulásra a mindennapok méltó megéléséhez vagy jövőjük építéséhez” – írták.    

Hozzátették, „amennyiben a NAV nem látja be úgy, mint a Nemzeti Közművek az ősz folyamán, hogy a gáz elzárással várnia kell és szükséges a tárgyalás útjára lépnünk, és nem ad haladékot, akkor márciusban nem tudunk bért fizetni. Mintegy ezer munkavállaló és nagyjából ennyi család veszítheti el a munkalehetőségét, megélhetését, az ellátottainkról, intézményeinkről nem is beszélve. Erre nem válasz az, hogy az állam átveszi feladatainkat. A szelektív államosítás ugyanolyan bűn, mint az általános”.

(MTI)

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

Összesen 181 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az időzítés nem a legerősebb fegyvere a Fidesznek.......s nem az ilyen piti bűnözőkkel kellene kezdeni.

Te magad mondtad, hogy nem tartozol a magyar nemzethez, csak magyarul beszélsz - primitív stílusod is ezt támasztja alá -, akkor miért beszélsz bele a nagyok dolgába.......

Kurvára nem tetszik ez nekem. Iványi magában úgysem tényező, ezért a választások előtt felesleges volt egy ilyen akció, pláne ha már úgyis régóta tartozik, nyugodtan lehetett volna várni az eljárással a választások utánig. Nagyon kontraproduktív az egész, mert az ellenzék nagyon hatékony "na, ugye hogy diktatúra van!" hangulatkeltést építhet fel rá, amivel több szavazatot vehet el a Fidesztől, mint bármilyen más kampánymegmozdulással. Az a döntéshozó, aki a NAV-nál kitalálta az egészet vagy egy túlbuzgó hülye volt, vagy az ellenzék beépített embere, aki még az időpontot is egyeztette a moslékkal, hogy mikorra menjenek szolidaritás-tüntetni.

Szeretném hallani ugyanezt Magyarország Eu relációban. Tőled.

Egyrészt tisztában vagyok azzal, amit kérdeztél; másrészt egy sima eljárásban 2 revizor száll ki az ügyfélhez, nem 30 fegyveres.

Sajnos nem lehet csak úgy szarni rá. Akárhogyan is, de erre a választásra mégiscsak összehozta az ellenzék (majdnem minden körzetben), hogy közösen csak egy jelöltet indítanak a Fidesz ellen. Ez bizony matematikailag megemelte az esélyét az ellenzéki győzelemnek, mert megemelte a határozatlan szavazók jelentőségét, akik többnyire a pillanatnyi hangulatuk alapján ikszelnek. - Minden lépést nagyon meg kell gondolni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés