Kivonult a NAV Iványi Gábor egyesületéhez, szerinte „gyötrik és sanyargatják” őket

2022. február 21. 10:13
A volt SZDSZ-es lelkész szerint politikai támadásról van szó, arra viszont nem tért ki, mire hivatkozva vonult ki hozzájuk az adóhivatal.

„Nyilvánvalóan politikai üzenetről van szó” – mondta a Népszavának Iványi Gábor lelkész arra reagálva, hogy hétfőn

több tucatnyi sárga mellénybe öltözött NAV-os vonult ki a Dankó utca 11-13. szám alá a hajléktalanmentő egyesülethez,

tudósít a Telex. Hozzáteték: a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség vezetőjének neve az utóbbi időben többször felmerült lehetséges ellenzéki államfőjelöltként, de helyette végül Róna Péter közgazdászt jelölték.

Iványi szerint „gyötrik és sanyargatják” őket,

és a lapnak azt is mondta, hogy az egyházának a státuszát 2017 óta nem hajlandóak rendezni. Arra nem tért ki, mire hivatkozva vonult ki hozzájuk a NAV. A hivatalnál a Telex érdeklődött az emelt létszámú jelenlét okáról és módjáról, amint válaszolnak, frissítik cikküket.

Emlékeztettek: a lelkésznek nem először gyűlik meg a baja Nemzeti Adó- és Vámhivatallal: 2021 februárjában a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyes intézményeire összesen 246 131 000 forint (ebből 90 000 000 forint késedelmi díj) büntetést szabott ki a NAV, ami az egyes intézményeik bérkifizetésével kapcsolatos járulékterhet jelentette.

Nyitókép: KlikkTV

Összesen 83 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Al Capone a híres gengszter az Egyesült Államokban sok bűnt követett el, de csak adócsalást sikerült rábizonyítani, az elég volt ahhoz, hogy beszüntesse áldásosnak nem nevezhető tevékenységét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés