Fürjes és Pokorni megértően szóltak Hajnal Miklós diplomabotrányáról

2022. február 20. 6:58
A fideszes politikusok személyes élményeket osztottak meg, valamint elmondták azt is, hogy „nem a diploma teszi az embert.”

Ahogy megírtuk, közgazdászként hivatkozott magára Hajnal Miklós, de kiderült, csak egy nemzetközi érettségivel rendelkezik a Momentum elnökségi tagja.

Hajnal a végzettsége kapcsán kijelentette, hogy akár azt is mondhatná, hogy neki Magyarország jövője fontosabb a saját tanulmányainál.

A botrány akkor gyűrűzött tovább, amikor az LMP-s Hajdú Máriát felfüggesztették, mert kifogásolni merte Hajnal Miklós indulását a képviselőségért. Később arról is írtunk, hogy az eset után hónapokkal még mindig az oxfordi fokozat szerepelt az ellenzék XII. kerületi momentumos jelöltjének a LinkedIn-profilján.

Ennek ellenére a Fürjes Balázs, Pokorni Zoltán, valamint Gulyás Gergely fogadóórán Fürjes Balázs és Pokorni Zoltán megértően beszéltek Hajnal Miklós diplomabotrányáról. Pokorni, a 12. kerület polgármestere elmondta, hogy a diplomával kapcsolatos hajcihőt nem kommentálná. Hozzátette, hogy Hajnal Miklós szorgalmasan eljárt önkormányzati ülésekre, ő pedig sosem nézte meg, kinek van diplomája, kinek nincs a képviselők közül. Fürjes Balázs sem ítélte el a politikust, hiszen ő például nagyon fiatalon került be a Fideszbe a rendszerváltás idején, és mivel az események sodrába került, egyre távolabbivá vált számára az egyetem. Elmesélte, hogy

Orbán, Deutsch és Fodor szemtől-szemben, egyenként leültek vele és elmagyarázták neki, hogy az egyetemi tanulmányokra szükség van

a nagypolitikában, még akkor is, ha nem is feltétel. Fel is vették az egyetemre, így elvégezte a jogi kart, osztotta meg Fürjes. Hangsúlyozta: nem a diploma teszi az embert.

Gulyás Gergely szerint érdmes lenne lehetőséget biztosítani Hajnal Miklósnak a diplomája befejezéséhez. Mint mondta, ezt a választók tehetik meg „negyvenegynéhány nap múlva”.

„Személyiség-problémát látok abban, hogy valaki huszonévesen ül egy stúdióban, nincs diplomája, bemutatják közgazdászként, és nem jelzi, hogy még nincs diplomája, ő közgazdász-hallgató még legfeljebb” – tette hozzá a miniszter.

***

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A cikk végén van a válasz. Nem az a baj, hogy nincs diplomája, hanem személyiségi problémával küzd Hajnal.

Fürjes és Pokorni itt most nagyot téved, mert nem a diploma teszi az embert, de a hazugság igen! Azonkívül, van egy hallgatólagos szabály: akit ilyen trükkön érnek, annak le kell mondani! Továbbá Pokorniék ilymódon kettős mércét képviselnek. Sajnálatos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés