Márki-Zay nem áll le: sokadszorra is elismételt egy orbitális fake newst

2022. február 18. 14:48
A baloldal miniszterelnök-jelöltje most épp Gyulán, a magyar-román határon beszélt egy olyan álhírről, amelyet már ezerszer is megcáfoltak.

Márki-Zay Péter lassan egy hónapja ismételget következetesen egy ezerszer is megcáfolt fake news-t, amit már az ellenzéki sajtó is levett a napirendről, merthogy nem igaz.

Orbán Viktor és a soviniszta román alakulat, az AUR nem létező szövetségéről van szó.

Ismert: még január végén került sor a nemzetek Európája-koncepciót támogató jobboldali pártok madridi csúcstalálkozójára, ahol a konzervatív vezetők – Orbán Viktor mellett Mateusz Morawiecki, Marine le Pen, valamint más, osztrák, észt, flamand, olasz, litván és bolgár politkusok – egy olyan közös nyilatkozatot írtak alá, melyben leszögezték: szembeszállnak az európai történelemtől idegen, „demográfiai öngyilkossághoz” és a társadalom átalakításához vezető politikai áramlatokkal. 

A csúccsal kapcsolatban többen is terjeszteni kezdték azt a híresztelést, miszerint a magyarellenes román formáció, az AUR is részt vett rajta.

Az egyik első fake news-terjesztő épp Márki-Zay volt.

Csakhogy a valóság – amint azt Jorge Buxadé EP-képviselő, a házigazda VOX tagja Twitteren írta – az egyedüli román delegáció a Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt volt, az AUR nem volt meghívva és nem írta alá a deklarációt.

Más kérdés, hogy a magyarellenes soviniszta párt elnöke, George Simion az orránál fogva vezette a média egy részét, amikor azt állította, hogy ő is ott volt a csúcstalálkozón. Ezt fényképekkel próbálta igazolni, de hamar lebukott, így már február elejére nyilvánvalóvá vált, hogy orbitális fake news azt állítani, hogy Simiont is bevették volna maguk közé Európa konzervatív vezetői.

Azért a jobbikos Gyöngyösi február 4-én egy sajtótájékoztatón még elsütötte az álhírt, de

azóta az ellenzéki pártok és a baloldali sajtó sem kampányol ezzel.

Ez azonban nem zavartatta Márki-Zayt, aki az azóta eltelt több hétben rendre ismételgeti az álhírt, vagy az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, vagy éppen a vasárnapi bejelentkezései alkalmával.

Legutóbb pénteken, a gyulai fórumán jelentette ki a baloldal miniszterelnök-jelöltje, hogy „most egy fasiszta pártállamot épít Orbán Viktor. Azokkal szövetkezik, az AUR nevű párttal, akiknek a legfőbb programjuk az, hogy ki a magyarokkal Romániából”.

Külön pikantériát adott mindennek, hogy ezt a fake newst egy olyan, a román-magyar határon fekvő városban sikerült megismételnie,

ahol számottevő román kisebbség is él.

A pénteki gyulai fórum másik érdekessége, hogy Márki-Zay mellett újra feltűnt Gurzó Ákos, aki az elmúlt hónapokat egy floridai illetve egy dubaji luxusnyaraláson töltötte.

Érdekes, hogy Márki-Zay ezt a témát – mármint annak a bizonyítását, hogy Orbán és Simion szövetkeznének – nem vette bele abba az öt állításába, – rezsicsökkentés megszüntetése, migráció támogatása, indiai szemműtétek, fizetős egészségügy, vidéki kórházak bezárása – melyekért fejenként egymillió forintot hajlandó fizetni.

Márki-Zay gyulai fórumát alább nézheti meg, az idézett jelenet 14:09-től látható.

 

Nyitókép fotói: Ficsor Márton / Daniel Mihailescu / AFP

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nincsenek már szavak...

Amúgy ennyire aljas/ostoba még a Gyurcsány sem volt soha. Ezerszer megcáfolt hazugságokat előadni újra és újra, ez már valami más szint.

Valóság és annak szubjektív képe: Márki-Zay lételeme, hogy szajkózza a saját gyártmányú zavaros dolgait. Ennek oka, hogy amikor figyelmeztetik, akkor már kétszeresen nehéz az őszinteség: hazudott, és ráadásul még be is kellene ismernie, hogy hazudott. Erre pedig egy ILYEN "katolikus" nem képes...

Gyurcsány rosszabb Márkinál. Ő a megtestesült gonosz.
Márki csak egy futóbolond, Jakab meg a másik, de a tablón a Gyurcsány-házaspár a főgonosz.

Bejönnek a hazugságaik a híveiknél? Be.
Nekik egyéb nem számít.
Az egyházügyi , nevezett Lukácsi pedig szentesíti az eszközöket.

Dehát az állampolgársági esküjében Kanadának esküdött fel:

„Esküszöm, hogy hűséges leszek, és valódi szövetséget képviselek Őfelsége II. Erzsébet, Kanada királynője, az ő örökösei és utódai iránt, és hűségesen betartom Kanada törvényeit, ezen belül az Alkotmányát, amely elismeri és megerősíti a bennszülött és az őslakosok egyezményben rögzített jogait, az Inuit és a Métis népekét, és végrehajtom a kötelességeimet, mint kanadai állampolgár.”

Buzinkay György felel majd az LMBTQ-jogok érvényesüléséért a katolikus Márki-Zay csapatában (Videó!)

https://pestisracok.hu/buzinka..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés