Horn Gábor: Márki-Zay nagyon jól ellenpontozta Orbánt

2022. február 18. 7:18
Az elemző szerint szokatlan Márki-Zay stílusa, de ebben látja az erejét. „Róla azt gondolhatja a választó, hogy olyan, mint ő” – hangoztatta Horn.

Korábban beszámoltunk róla, hogy némi bizonytalankodás és késés után végül február 17-én tartotta meg évértékelő, pontosabban „országértékelő” beszédét a baloldal miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter. „A sors megfogta a kezemet, és vezette a lépteimet. Százezrek látták meg bennem a reményt, és elfogadtam a hívásukat” – ilyen, és ehhez hasonló gondolatokkal színezte beszédét a baloldal miniszterelnök-jelöltje.

A Klubrádióban Horn Gábor, a Republikon alapítvány kuratóriumi elnöke értékelte a beszédet. Azt mondta:

kifejezetten jól sikerült ez a dolog, ügyes és jó volt összehasonlítva Orbánnak az egy emberre építő, vezérelvű évértékelőjével.

A pártok képviselői önmegtartóztatóan, de a saját stílusukban szólaltak fel az egykori SZDSZ-es politikus szerint. Szerinte nagyon jó volt Márki-Zay: „konkrét volt, és most megtudhattuk, mit akarnak, mik a kézzelfogható, számonkérhető ígéreteik, és ezt jó előadásban is hallgathatták meg az érdeklődők, tehát nagyon sikeresnek gondolja a rendezvényt”. A Márki-Zay-féle beszéd Horn Gábor szerint nagyon jól ellenpontozta „az ellenzéket és az ellenzéki szavazókat is csepülő Orbánt”.

Úgy fogalmazott: szokatlan Márki-Zay stílusa, de ebben látja az erejét, szemben a kritikusokkal.

Róla azt gondolhatja a választó, hogy olyan, mint ő

– véli Horn. Szerinte ez egy fegyelmezett beszéd volt, de alapvetően nem úgy működik, mint „a kiszámított, tulajdonképpen tapsrenddel együtt is kiadható Orbán-beszédek” . Hozzátette: a hódmezővásárhelyi polgármester tud elnézést kérni az esetleges tévedésekért.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Összesen 262 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A választók többet várhatnak el egy leendő miniszterelnöktől mint ő maguk.

Horn Gábor szerint szokatlan Márki-Zay stílusa, de ebben látja az erejét. „Róla azt gondolhatja a választó, hogy olyan, mint ő”...
Khm, jelentkezzen már az, aki olyan embernek tartja magát, aki szóban és írásban tett kijelentéseit arcátlan módon hazudtolja meg, ötmilliós nyomravezetői díjat ajánl, miközben szaros csizmában szagos ívet húz maga után, vagy aki élvezi hogy fogyatékos vagy alávetett helyzetű embertársain viccelődik? Esetleg azok is jelentkezhetnek, akik egy több éves CIA kiképzést követően Kanadai állampolgárként liberális ateista keresztény konzervatívként szorgoskodnak globalista érdekekért.

„Róla azt gondolhatja a választó, hogy olyan, mint ő”

Azért kijönnek belőletek olyan mondatok, amit többször is el kell olvasnom, hogy biztos jól értettem-e.

Márki-Zay - tőle szokatlanul - most nagy marhaságot nem mondott, "csak" makogott jópárszor. Viszont, ha szétszedjük elemeire a mondandóját, akkor kiderül, hogy Horn Gábor téved: Márki "csak" a szokásos ellenzéki hazugságokat ismételte el a korrupciótól kezdve a migráción át a "katolikusságáig". Amúgy a szavazathamisító SZDSZ-es Horn Gábor folyamatosan védi a védhetetlent.

Lehet valami igazság abban, amit mond, mert elég gyatra az ellenzék politikusi felhozatala. Egy vezető politikus ne legyen csak olyan, mint egy átlagos választó, hanem legyen több.
Igaz, az egész unióban a politikusok többsége nem rendelkezik kiemelkedő képességekkel ( a többség ballib).

Hát, egy saját zsebre dolgozó is lehet értelmes. A baj megtörtént, normális ember nincs, szerintem, akinek a márki megfelelne, de most már csak ez van az övéi számára, fegyelmezetten beállni minden hülyeség mögé.

Akinek ezek megfelelnek, az egyik futóbolond, a másik kártékony csirkefogó, kísértet egy remélhetőleg mára meghaladott világból, az kifejezetten kalandvágyó, egyszerűbb életfeltételekre vágyó önsorsrontó.
Az a baj, h. vszg. sokan vannak. Ki honnan tájékozódik, abban hisz.

Gábor!

Remélem, hogy ma reggel hallgattad a mi rádiónkat, tudod, nekünk fővárosi zsidóknak már van saját rádióink is, a Spirit FM, ebben a nagy és szörnyű fideszes diktatúrában. Számos műsora magas színvonalú, ami a mélybe húzza pontosan az a szerep, amivel az ellenzék a kormánypárti médiát vádolja, a Spirit is egyszerűen lakáj média. mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindkét oldal elhagyná ezt a jelző, tudomásul véve, hogy ez a világ rendje, sehol sincs független média. No, de nem is a lényeg.

A Spirit vendége volt a Metropol Egyetem, objektivitásával, felkészültségével kellemes csalódást okozó kommunikációs tanára. Tényleg egy szakember szólalt meg, üde folt folt a média tengerben. A téma MZP és Orbán értékelője volt.

Mivel a vízcsapból is MZP folyik, csak ezt említeném. Az egyetemi tanár mély ellentmondást talált MZP kommunikációja és a valóság között. Példaként azt hozta fel, hogy MZP egy lepukkant Magyarországról beszél, amivel szemben ott áll a valóság, a hétköznapi emberek tapasztalata. Másik példája szerint, MZP magát békeszerető kereszténynek, az országban élő minden ember számára egyedüli alternatívát kínáló politikusnak próbálja láttatni magát, miközben a valóságban a legradikálisabb baloldali nyelvezetet használja. Ez is egy súlyos ellentmondás.
A szakértő legfontosabb megállapítása az volt, hogy MZP-nek nem megszólítania kellene a bizonytalanokat, a Fidesz táborának szavazóit, hogy szavazzanak rá, hanem ehhez kedvet csinálni.
A műsorvezető az MZP iránti mély humánummal, megértéssel áthatva elismerte, hogy vannak hibák, de szerinte nem a tartalom a fontos - vagyis mindegy, hogy MZP mit beszél, csak erre a szegény vidéki, Hódmezővásárhelyről a politika fókuszába került emberről beszéljenek, s ehhez csattanós hívószavak - ugye a kommunista és fasiszta összefogásra való utalás ehhez megfelelő, óriási bizalmat ébreszt a Gyurcsány vezette koalíció iránt a magyar zsidóság köreiben is- szükségesek.

Heller jut az eszemben , amikor egy interjúban arról beszélt, hogy a balliberális kormányzások alatt követtek el butaságokat. Butaságok, hibák.........ez a balliberális oldal önvallomása, s ezzel állítja szembe az antiszemita, tolvaj, diktátor Fideszt. Mily megengedőek önmagukkal szemben.

Gábor, emlékszel még a mondásodra......hát a nép józan, gondolkodó többsége áprilisban Ferinek ismét ezt fogja üzenni, MZP nevű politikai alteregójának címezve, végleg el kell, hogy tűnjetek a politikai szemétkosárban. Gábor, ez rád is vonatkozik, avas vagy, berozsdásodtak a politikai reflexeid, már az sem zavar, ha a házi fasisztáid érted mennek, hogy a gyűjtőhelyre vigyenek. Azt hittem, hogy van egy határ, ameddig egy balliberális zsidó értelmiségi elmehet, de tévedtem, az Orbán iránt érzett gyűlöleted, a hatalomvágy mindent felülír. S így szeressenek bennünket a gojok.

Látom, te tényleg hülye vagy. Miért kapnánk bárkitől érdek nélkül ingyen pénzt, elmagyaráznád?

Azért kérlek, hogy ne általánosíts, sem a zsidók, sem a cigányok tekintetében. nagyon sok közöttük a családja, a hazája iránt felelősséget érző, a Fidesz által nyújtott biztonságot, nyugalmat, fejlődést meg becsülő ember. Miként az ellenzéki oldalon is. A normalitás összefogására, találkozására lenne most a legnagyobb szükség, egy új társadalmi szerződésre. Jó, álmokat kergetek......

Működött az elektromos póráz...De ettől még a valós Gyurcsány-póráz a legmegalázóbb neki.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés