Nemzetközi sajtódelegáció vizsgálja Magyarországot

2022. február 17. 17:35
Budapesten ülésezik az International Press Institute (IPI) igazgatótanácsa, hogy az áprilisi választás előtt a „médiaszabadságot érintő magyarországi kihívásokra” irányítsa a figyelmet.

Az IPI csütörtöki, a Media1-hez eljuttatott közleménye szerint a szervezet tagjai a látogatásuk során találkoznak Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkárral, Márki-Zay Péterrel, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltjével és Karácsony Gergellyel, Budapest főpolgármesterével is.

A bizottság a közlemény szerint találkozni fog a független média szerkesztőivel és szakértőkkel is.  Khadija Patel, a Nemzetközi Sajtóintézet igazgatótanácsának elnöke azt mondta, azért a magyar fővárost választották az első félévi ülésük helyszínéül, mert

„világszerte aggodalomra adnak okot a magyarországi független újságírás előtt álló folyamatos kihívások. Várjuk, hogy találkozhassunk mind a kormány, mind az ellenzék képviselőivel, hogy megértsük a független sajtó előtt álló főbb kihívásokat, és hogy kötelezettségvállalásokat kérjünk a pozitív reformokra vonatkozóan a jövőre nézve”.

Az IPI jelentést készít a tapasztalatairól. Ebben a főbb kihívások felvázolása mellett ajánlásokat is megfogalmaznak majd a helyzet javítására az április 3-i választást követően.

Nyitókép:  International Press Intitute Facebook-oldala

Összesen 127 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azt már megvizsgálták Ursula Haverbeck miért van börtönben?

És ezek kik? Mi a hatáskörük? Lesz majd freedomhouse vagy ilyesmi
jelentés ebből? Eszerint jönnek a befektetők?

KI
NEM
SZARJA
LE
EZEKET?

Miután alapos vizsgálatuk során megállapították, hogy Németországban szabad és független a sajtó, korlátlan a szólásszabadság, átrándulnak Magyarországra. Itt nem kell sokat vizsgálódniuk, Soros helyi ügynökei átadják nekik a kész anyagokat, a vizsgálat záró dokumentumával együtt, csak alá kell írniuk, s a kamerák, mikrofonok elé állni, s beleharsogni, itt diktatúra van, amit meg kell buktatni, a magyarokat ismét fel kell szabadítani, amihez már nem lesznek elegendőek a bankok, ENSZ katonákat kell az országba telepíteni.

És ez az IPI hogy minősítette azt, mikor a Deutsche Welle a budai vár újjáépítését a fasiszta múlt rekonstruálásának minősítette?

FFFFFFFF O S
F O O S S
FFFF O O S
F O O S
F O S

És milyen érdekes, hogy Gyurcsányék pont most kérnek helyreigazítást a Latextől - Iványi ügyében. Trsnszlstex, vagy amit akartok stb.
Vannak még véletlenek és azoknak vígjátékai!

Németországban mondjuk az AfD kap akkora médiafelületet, mint nálunk bármelyik ellenzéki párt? Németországban lehet olyan nyíltan beszélni bármilyen ideológiai kérdésről, érintsen az bármilyen kisebbséget, társadalmi csoportot, mint nálunk?

Németországban lehet olyan ordenáré módon beszélni a kancellárról, mint nálunk a miniszterelnökről? De most nézzük fordítva: nálunk előfordulhatna az, hogy a miniszterelnök hazatelefonál külföldről, hogy egy választási eredményt írjanak felül, mert az egyik ellenzéki párt pozícióhoz jutott?

Tisztázzuk a fogalmakat.
Mi az, hogy sajtószabadság?
Az én értelmezésemben az, hogy bármit elmondhatok bármiről, nem esik bántódásom.
A közösségi média korában konkrétan értelmezhetetlen, hogy a közmédia "irányításával" bármilyen módon formálható lenne a közvélemény.
A többi csatorna irányításával elérhetsz minimális hatást, de az is minimális.
Nyugaton a hagyományos médiát egyértelműen és fölényesen uralja a woke ideológia. Konkrétan elképzelhetetlen, hogy egy nyíltan bevándorlásellenes vagy egy etnikai problémákat feszegető műsor lemenjen a közmédiában. Ha meg is interjúvolnak valakit, aki velük ellentétes véleményen van, azt totálisan ellenséges légkörben teszik, és a kommunikáció minden létező eszközével próbálják közben hitelteleníteni a riportalanyt. (az más kérdés, hogy ezek a riportalanyok így is rendre feltörlik velük a padlót)
De még egyszer: a közösségi média korában értelmezhetetlen kormányok által uralt médiáról beszélni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés