Le Figaro: Az Európai Bizottság nem támogatja a határkerítések közösségi finanszírozását

2022. február 16. 10:45
A francia lap szerint egy tucat állam támogatná a határkerítések EU általi finanszírozását, de Ursula Von Der Leyen, a Bizottság elnöke határozottan ellenezte ezt.

A Le Figaro az EU-ban épült határkerítések közösségi finanszírozási lehetőségeiről cikkezett. Idézte Éric Zemmourt, a francia Reconquête mozgalom elnökjelöltjét, aki úgy fogalmazott, hogy „azok az országok, amelyek Magyarországhoz hasonló falat építettek, azok védik az európai civilizációt”. Nem Magyarország az egyetlen ország, amely úgy döntött, hogy kerítést emel határán, hiszen 2021-ben Lengyelország a lengyel-belorusz határon, Görögország pedig a görög-török határon építkezett. A lengyelországi vagy magyarországi kerítés nem képezte finanszírozás tárgyát.

Tavaly októberben egy tucat állam tudatta a Bizottsággal, hogy támogatná a határkerítések EU általi finanszírozását. Ausztria, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Görögország, Magyarország, Litvánia, Lettország, Lengyelország és Szlovákia felvetése azonban határozott elutasításra talált: Ursula Von Der Leyen, a Bizottság elnöke határozottan ellenezte ezt.

(Fotó: Határkerítés Mórahalomnál, MTI)

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sokat gondolkoztál ezen a se füle, se farka körmondaton? Vagy csak egyszerűen ezt küldték ma a központból.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés