Petícióban kérik Márki-Zayt, hogy tartsa magát az egyház tanításához

2022. február 10. 17:34
A petíció szerzői az egyház tanítására hivatkozva azt írják: katolikus politikus nem támogathatja az úgynevezett „melegházasság” törvényes elismerését.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, Márki-Zay Péter engedélyezné az azonos neműek házasságát, ezt egy későbbi beszélgetésen is megerősítette, arra a kérdésre, hogy támogatja-e a melegházasságot, azt felelte, 

Hát én ugye katolikusként eleve nem, de államférfiként igen”.

Márki-Zay kijelentései miatt petíciót indított a CitizenGO, ahol arra emlékeztetik a miniszterelnök-jelöltet, hogy az egyház tanítása értelmében katolikus politikus nem támogathatja az úgynevezett „melegházasság” törvényes elismerését. A közleményben az azonos neműekről szóló Hittani Kongregációt idézik, mely szerint „amikor a homoszexuális együttéléseket törvényesen elismerik, vagy törvényileg egyenjogúnak tekintik a házassággal, és számára biztosítják a házasság sajátos jogait, kötelező ennek világos és határozott elutasítása”.

A szervezet petícióban kéri Márki-Zayt és minden katolikus politikust, hogy vegyék komolyan egyházuk tanítását a kérdésben, és ne támogassák az azonos neműek közti „házasság” törvényes elismerését.

***

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP 

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Már aláírtam a petíciót. Márkizay nem katolikus, álkeresztény ez a hólyag, azért lendült át ezen a témán olyan könnyedén, és sosem lesz belőle államférfi, hiába is nevezi magát annak.

Lejárt, ócska kommunisták, bolsevik lózungokkal: lecsukjuk, földönfutóvá tesszük, elkobozzuk a vagyonukat, lámpavasra húzzuk föl őket és ehhez jön még a náci Jakab újítása, Viktória lesz a Viktorból.
Az egész ellenzék egy XXI. századi bunkók gyülekezete, Gyurcsánnyal az élen.

Én is aláírtam, s minden itteni mandineres katolikus hívőt is erre kérek, mert Márki-Zay sorozatosan és nyilvánosan megtagadja a katolikus hitet, miközebn teleszájjal hirdeti kampányszlogenként, hogy ő "katolikus".

El is várom tőled is. Rajta!

Azt állította, hogy mindennap jár templomba. Nem hiszem, hogy márkizay napi áldozó lenne.
Jó, hogy idézőjelbe tetted a katolikus szót, már ami márkizay illeti.

Rákattintasz a kék színnel kiemelt petíciót indított szövegre. Aláírod és kész.

Márki-Zay PROPAGÁLJA állítólagos katolikus politikusként a melegházasságot, a liberális egyházpolitikát, a gyermekvédelmi törvény ellen uszít. A mostani kormány kisebbik rosszként ELTŰRI az abortuszt. / Márki-Zay sem szólalt fel az abortusz ellen /.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés