Márki-Zay a BBC-nek: Engedélyezzük az azonos neműek házasságát

2021. november 24. 15:02

A baloldali miniszterelnök-jelölt szerint szorosabb európai uniós összefogásra lenne szükség, beleértve egy „európai FBI” létrehozását is.

2021. november 24. 15:02
null

Márki-Zay Péter a BBC Hard Talk című műsorában vendégeskedett. Stephen Sackur riporter a politikust kaméleonnak nevezte, akiről nem lehet tudni, hogy pontosan mit is akar. Márki-Zay szerint a valódi kaméleon Orbán Viktor, aki egyházellenes liberálisból lett keresztény. Úgy véli, az értékrendjével azokat is meg tudja szólítani, akik korábban a Fideszre szavaztak, mára azonban kiábrándultak belőle.

Azonos neműek házassága, európai FBI, euró bevezetése

Márki-Zay Péter elmondta, hogy mindenképpen támogatja az azonos neműek házasságát. Ez nincs ellentétben hitével, ugyanis a polgári házasság egy polgári jogi aktus. A bevándorlás kérdésében szerinte Orbán Viktor tettei és kijelentései ellentmondók, ugyanis Márki-Zay úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök az, aki rengeteg vendégmunkásnak ad letelepedési engedélyt, mert ez az ő és az általa támogatott német autógyárak érdeke.

Saját magát föderalistának nevezte, és közölte:

Bár a jövedelemadót továbbra is alacsonyan szeretné tartani, de igazságosabb adórendszert szeretne megvalósítani, valamint olyan erős költségvetési szigort, hogy bevezethető legyen az országban az euró.

Márki-Zay Péter jó szívvel ajánlja a zsidó származású választóknak is, hogy a párt korábbi kijelentései ellenére szavazzanak a jobbikos jelöltekre. Hozzátette: ha nem szabadulunk meg a korrupciótól és a megfélemlítéstől azokban a szektorokban, ahol a Fidesznek a választások esetleges elvesztése után is megmarad a hatalma, akkor a mostani kormánypárt továbbra is lopni fog. Éppen ezért szerinte nem elegendő a kormányt leváltani, az egész rendszert le kell váltani. Csatlakozni fog az ország az Európai Ügyészséghez, és valamennyi bűnözőt vád alá kell helyezni – közölte.

Fotó: Ficsor Márton

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanv2
2021. november 26. 21:36
A melegházasság undorító. Az ilyesmi rombolja a társadalmat te hülye fasz.
rókabácsi
2021. november 25. 12:22
természetesen a katolikus templomban!
masikhozzaszolo
2021. november 25. 10:29
Ez egy sikamlós pálya azért. Azonos neműek házassága. De nemekből van vagy száz, és naponta is változhat. Mondjuk a Debrecen Nagyállomás hozzámehet a Kisállomáshoz. Vagy az Ebesihez, és a gyerek lesz a Kisállomás. Hogy lesz ez kezelve? És ha egy muzulmán nő több muzulmán nőt tart majd feleségnek? Vagy több férjet? Az is törvényileg változik? A mormonok és a hormonok hogy lesznek kezelve?
Sulammit
2021. november 25. 09:58
Ez a szerencsétlen önimádó máris miniszterelnöknek képzeli magát, pedig csak egy kaméleon. Jakabon nevettem, amikor azt mondta a tv vitában, hogy Jakab kormány, aztán jól pofára esett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!